ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte karla mücadelenin 25 ilçede, 709 araç filosu ve 2 bin 500 personelle yürüteceğini bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Gökçek'in karla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. 

Açıklamaya göre Gökçek, Ankara'da yaşayanlara yağışlı havalarda aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye etti.

Kar ve buzlanmayla mücadeleye karşı tüm ekiplerin göreve hazır olduğunu, Fen İşleri Daire Başkanlığınca tüm araçların bakımlarının yapıldığını belirten Gökçek, "Personelimiz hazır. Karla mücadelede önemli görev yapan iş makinelerinin zincirleri takıldı, kar bıçaklı kamyonların bakımları yapıldı, eksiklikleri giderildi" ifadesini kullandı.

Karla mücadelede başarılı bir kış sezon geçireceklerine inandığını aktaran Gökçek, "Ankara'da karla mücadeleyi, 25 ilçemizde 709 adetlik araç filomuz ve 2 bin 500 personelimizle yürüteceğiz. Ekibimiz, 24 saat, 3 vardiya şeklinde görev yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

- "30 bin ton civarında tuz stoğumuz var"

Gökçek, Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki 115 adet özel donanımlı kar küreme aracı, 59 kürekli kamyon, 40 kürekli tuzlama ekibi, 245 kamyon, 100 ekip aracı, 35 greyder, 35 loder, 50 beko-loder, 25 dozer ve 5 özel donanımlı solüsyon tankeriyle başkentin ilçelerinde kar mücadelesi verileceğini bildirdi.

Karla mücadele çalışmalarında, gerektiğinde diğer birimlerden de ekip ve ekipman takviyesi yapıldığına işaret eden Gökçek, Kent Estetiği Daire Başkanlığından görevlendirilen ekiplerce ana cadde ve bulvarların kaldırımlarının temizlendiğini de vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'un 5 katı büyüklüğündeki bölgede yol, su, kanal, asfalt, kaldırım, ulaşım ve karla mücadele gibi birçok alanda hizmet verdiğine dikkati çeken Gökçek, "Şu anda 30 bin ton civarında tuz stoğumuz var. 25 bin tona yakın da alıyoruz. İhtiyaç olursa tekrar ilave yapacağız" görüşünü kaydetti.