Pozantı ilçesinde teröristler ilçe emniyet müdürlüğü binasına saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polis şehit oldu. 
Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyesi bir grup Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına silahla saldırdı. 

Saldırıda polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit oldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist öldürüldü.

Şehit polislerin cenazeleri Pozantı Devlet Hastanesi morguna gönderildi. İsa İpek'in Adana, Serdar Kazar'ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu, ailelerinin Adana'da yaşadığı öğrenildi.

Saldırının gerçekleştiği bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan ve Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek olay yerinde incelemede bulundu. Bomba imha ekipleri, ilçe emniyet müdürlüğü binasında öldürülen teröristlerin üzerindeki el bombalarını etkisiz hale getirdi.

Saldırının ardından olay yerine gelen Vali Büyük yetkililerden bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyük, saldırının 02.35'te iki terörist tarafından yapıldığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın detaylı şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Saldırıyla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini bildiren Büyük, "Saldırıda arka taraftan iki kişi beraberce içeriye sızıyor, üzerlerinde kalaşnikoflar ve susturuculu tabancalar var. Bombalar var, el bombası. Maalesef bütün teçhizatıyla içerideki, müracaattaki iki polisimize saldırı oluyor. O sırada bir çatışma meydana geliyor. Şu an içeri giren 2 kişi ama dışarıdan yardım eden varsa bunları değerlendiriyoruz" dedi.

Büyük, şu anki bilgilerin, bunun, bölücü terör örgütünün yaptığı bir saldırı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Mersin'de 2 kişi gözaltına alındı

Büyük, gazetecilerin, teröristlerin kimliklerine ilişkin sorusuna "Büyük oranda kimlikleri ortaya çıktı. Üzerlerinde sahte kimlikler de vardı. PKK terör örgütünden dolayı aranan bir kişi de olduğu ortaya çıktı" karşılığını verdi.

Vali Büyük, saldırıyla ilgili Mersin'de iki kişinin gözaltına alındığını, şüphelilerin olayla bağlantılarının olup olmadığının değerlendirildiğini söyledi.

"Saldırıyı düzenleyenler iki kişiyle mi sınırlı, sekiz kişi oldukları ifade ediliyor" sorusu üzerine Büyük, "İçeri giren iki kişi. İçeriden kaçan yok. Ama dışarıdan destekleyen, yardım eden başka şeyler varsa bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına ve çevredeki iş yerlerine Türk bayrağı asıldı.

Kaçmaya çalışırken ters yöne girince yakalandılar

Saldırıyla ilgili Mersin'de gözaltına alınan 2 kişinin, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda polis kontrol noktasını fark edince ters yönde kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri yakalamak için çok sayıda yerde kontrol noktası oluşturdu. 

Mersin Serbest Bölge Gişeleri yakınında da kontrol yapan ekipler, kendilerine doğru yakalaşan bir aracın durup, ters yöne geçerek kaçmaya çalıştığını fark etti.

Yaşanan kovalamanın ardından aracı terk edip koşarak uzaklaşmaya çalışan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin saldırıyla bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.

"Acımız çok büyük"

Saldırının ardından olay yerine gelen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yetkililerden bilgi aldı, başsağlığı dileğinde bulundu.

Tümer, "Gencecik iki arkadaşımız bu vatan için bu toplum için huzur ve güven sağlamak için görevinin başında şehit edilmiştir, acımız çok büyük. Keşke böyle olmasaydı. Herkesin oturup tekrar düşünmesi lazım. Acımız çok büyük" diye konuştu.

Öte yandan, olayı duyarak ilçe emniyet müdürlüğü binasına gelen polis memuru İsa İpek'in yakınları bahçede gözyaşı döktü. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

Kazar'ın Adana'daki evinde yas var

Saldırıda şehit olan polis memurlarından Serdar Kazar'ın (26)  Adana'daki evinde üzüntü hakim.

Kazar'ın Serinevler Mahallesi'ndeki evine sağlık ekipleriyle gelen yetkililer, aileye haberi verdi. Şehidin iki katlı evine büyük Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve yakınları, eve gelerek aileye başsağlığı diledi.

Fenalaşan şehidin annesi Hatun Kazar'a ambulansta bir süre müdahale edildi.

Şehidin, mesleğe 7 yıl önce başladığı, geçen yıl görev yaptığı Şırnak'tan Adana'ya tayin edildiği öğrenildi. Üç kardeşin en büyüğü olan Kazar'ın günü birlik Pozantı'ya gidip geldiği belirtildi.

Bu arada saldırıda şehit olan polis memurları Kazar ve İsa İpek için Adana Valiliği önünde tören düzenleneceği bildirildi.