Abdullah Gül’ün kızı Kübra Sarımermer boşanıyor!

2007 yılında Mehmet Sarımermer’le evlenen Kübra Sarımermer’in 2007 yılında İs­tan­bul Çek­me­kö­y’­de­ki “İ­dea­list Kent Vil­la­la­rı­”ndan aldıkları villa, boşanma kararı sonrası aile arasında problem yarattı. Mehmet Sarımermer’in kendi üzerin olan villayı Kübra Sarımermer’e vermek istemediği iddia ediliyor.

OdaTV’den Hürrem Elmasçı’nın konu hakkında yazdığı bugünkü yazısı şöyle:

“Çok üzülüyorum, bazı kulis bilgilerini vermek istemiyorum çocuklar.

Aşağıda yazacaklarım kaç gündür elimde bekliyor, bir türlü yazmaya gönlüm elvermedi. Evet şekerim ayrılık haberi vermeyi hiç ama hiç istemiyorum. Ama ben yazmasam çıkmayacak mı haberi, çıkacak…

Hatırlar mısınız, 2007 yılı bir sonbahar günüydü; 14 Ekim… Kübra Gül, Mehmet Sarımermer ile İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen nikah töreniyle evlendi.

Dünyalar güzeli Kübra kızım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün evladı. Kayserili Gül ailesini bilmeyeniniz yoktur sanıyorum.

Yakışıklı damatları Mehmet Sarımermer de Kayserili. Aileyi kısacık tanıtayım size:

SARIMERMER AİLESİ

Kayseri’nin tanınmış ailelerine ilişkin iki kitap var: “Kayserili Meşhurlar” ve “Kayseri Ansiklopedisi.” Her iki kitapta da Sarımermer ailesinin adı geçmiyor! Demek ki köklü bir aile değil. Acaba bu dünürlük nasıl oldu?

Abdullah Gül’ün dünürü Abdullah Sarımermer avukattı. Kardeşi Mehmet Sarımermer yün halı üretimi yapan “Özipek Halıcılık”ı kurdu. 1964’te işini Hereke’ye taşıdı; ipek halı yapmaya başladı. Sonra Uşak’ta “Trend Halı”yı kurarak dünyada ilk el halısı görünümündeki makine halılarını üretti.

Mehmet Sarımermer, 1972’de trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra işi, kardeşi Avukat Abdullah Sarımermer ve dayı oğlu Abdullah Çınar devraldı.

Abdullah Sarımermer, 22 Ağustos 2008’de vefat edince halı işinin başına damadı Mustafa Annaç geçti.

Damada geleyim çocuklar; 1978 doğumlu. Amcasının adını taşıyor Mehmet Sarımermer.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1996-1997 öğrenim dönemi mezunu. Bu okul AKP’li meşhurların çocuklarının gittiği okul olarak ün yaptı bilirsiniz. Erdoğan’ın oğulları bu liseden biliyorum…

Mehmet Sarımermer’in babası Abdullah Sarımermer okulun en büyük bağışçılarındandı. Ayrıca Okul Koruma Derneği Başkanı’ydı. Okulun camisini o yaptırdı.

Okul müdürü Ömer Öztop (ki adı Uğur Mumcu’nun kitabında RABITA’dan para alınarak yurt dışına gönderilen öğretmenler arasında geçiyordu) öğrencisi Mehmet Sarımermer’in amcası Mehmet Sarımermer ile birlikte Ensar Vakfı’nu kurdu.

Damat Sarımermer ise sonra bu vakfın başkan yardımcısı oldu.  Bu yazıyı nasıl toparlayacağım, ne grift ilişkiler var; Kartal İmam Hatip mezunu Halil İbrahim Bacacı Ensar Vakfı ve ABD’deki Türken Vakfı’nın yönetiminde bulunuyor. Ki Bacacı da Sarımermer’in teknoloji şirketinin ortağı oldu: Fenn Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bu ekip Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı yönetiminde de bulunuyor. Bacacı en son Sürat Kargo’yu ucuza kapatmasıyla gündeme geldi geçen ay. Ay şiştim yeter bu çocukların iş hayatları…

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu damat Mehmet Sarımermer’in ilk işi nedense mobilyacılık oldu! İstanbul Fulya’da dünyanın ünlü mobilya markalarını satan; “Apek Mobilya Dekorasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş”ye ait “Medallion” adlı mağazanın sahibiydi. Damadın adı Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile TBMM gündemine bile geldi şekerim…

Düğüne dönersem çocuklar…

Çiftin nikâhını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Ay bu yazı kitap olacak bu gidişle; Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş ile -KBT Dış Ticaret- ve Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer ile -FENN A.Ş- ortak şirketler kurdu. Yeter magazine döneyim ben!

Nikah şahitliğini o dönemin Başbakanı Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve yine eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı.

Düğün Kandilli’deki Adile Sultan Yalısı’nda yapıldı. Takı merasimi gazetelere haber oldu. Geçeyim bunları sonuca geleyim artık…

EVİN FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Tat Towers’ın da sahibi Salih Tatlıcı’nın Kandilli’de 1992’de yaptırdığı Tatlıcı Villaları yıllar içinde çok el değiştirdi. Bu bile Türkiye sermaye yapısının nasıl el değiştirdiğini gösteriyor. İşte yeni zenginlerden biri Abdullah Gül’ün dünürü Kayserili Sarımermer ailesiydi. Bir gün Hür­ri­yet ga­ze­te­si­nde “Gü­l’­ün Vil­la­sı­” di­ye da­ma­dı Meh­met Sa­rı­mer­me­r’­e ait ev­le­r manşet oldu. Neydi konu:

Gül 2007’de, İs­tan­bul Çek­me­kö­y’­de­ki “İ­dea­list Kent Vil­la­la­rı­”n­da iki vil­la sa­tın al­dı. (Ay­nı si­te­de ka­yın­bi­ra­de­ri İb­ra­him Öz­yur­t’­un da bir vil­la­sı var.) Gül, 8 oda 1 sa­lon 368 met­re­ka­re alan­lı vil­la­la­rı bir­leş­ti­re­rek, ara­zi­si­nin ala­nı­nı 736 met­re­ka­re­ye yük­selt­ti. Söy­le­nen­le­re gö­re Gül, ken­di vil­la­la­rın­da otu­ra­cak­tı ama Hay­rün­ni­sa Gül, Üm­ra­ni­ye­’de otur­mak is­te­me­di; Boğaz’a nazır sosye­tik Kan­lı­ca­ villalarını ter­cih et­ti.

Kavacık Tatlıcılar sitesindeki  Gül ailesinin oturduğu villa 2013 yılında iddialara göre o dönemin parasıyla 13 milyon dolara satın alındı.

Vallahi bu konuyu yakından bilen lise arkadaşımın dostu fiyatı birebir söyledi: 5.946.500+5.778.500=11.725.000 Türk lirasının o tarihteki dolar karşılığı (6.517.500 dolar)  idi. Geri kalan kısmının satıcı firmaya elden verildiği söylendi.

(Rakam doğru mu bilmek zor; Gazeteci Hasan Cemal’in aynı sitedeki küçük villasını AKP’li Bakan Zafer Çağlayan’a 3.5 milyon dolara sattığını duymuştum. Hatta o villanın inşaatını Reza Zarrab’ın yaptırdığı söylenmişti.)

Çocuklar Hürrem Hanım araştırmacı gazeteci oldu; girdim emlakçılara baktım; aynı sitede 603 metrekare evin fiyatı 38 milyon lira! Yani 603 metre kare 4.5 milyon dolar ediyor. Ben size Gül’ün oturduğu villayı yazayım siz fiyatını tahmin edin…

HAYRÜNNİSA ÇOK EMEK VERDİ

103 bin metrekare arsa üzerine kurulu 28 villanın yer aldığı ve helikopter pistinin de bulunduğu bu sitede, 4.5 katlı villadan sadece 2 tane bulunuyor. Gül’ün oturduğu bunlardan, Salih Tatlıcı kendine yaptırmıştı.

Gül ailesinin satın aldığı villa  iki tapudan oluşuyor:

10 bin 770 metre kare  arsa üzerinde 2 bin metre karelik villa iken, yapılan tadilat sonrası ev 3 bin 600 metre kareye çıkartıldı!

Ayrıca eve ait 8000 metre kare bahçe mevcut.

Ayrıca tadilat sonrası villanın çevresi kapatıldı site dışından özel  giriş yapılarak özel bir konuma sahip villa  haline geldi.

Bilirsiniz eski first lady Hayrünnisa Hanımefendi zevk sahibidir, Çankaya Köşkü’nü bile çok şık yeniledi. Güzel de kitabını çıkardı, evimde bazen açıp bakıyorum. Her seferinde “bravo Hayrünnisa kızım” diyorum…

Villanın tadilatında en lüks ithal  ürünleri kullandığını ve hatta yanlış yapılanları tekrar tekrar yeniden yaptırdığını duyduk.

Öyle ki,  tadilatın elektrik ve mekanik bölümün maliyeti o dönemin dolar kuruyla düşünün lütfen- 3 milyon 100 dolar olup  bu maliyet Tema Teknik  firması tarafında karşılandı.

Ayrıca tadilat sonrası evin kendine özel trafosu, jeneratörleri, endüstriyel mutfağı, yerden ısıtması, klima sistemi, evin her odası ayrı otomasyon sistemli olup, açık ve kapalı  suyu ısıtılabilen iki havuzu ve kapalı seraya sahipti.

Görmemiş demeyiniz yavrum ayrıntı vermemin sebebi var. Yazacağım.

DAMAT VERMİYOR

O dönem şunu duyduk çocuklar:

Böylesine lüks pahalı villanın maliyetinin nasıl karşıladıklarını kamuoyuna izah  edemeyeceklerini düşünen Abdullah Gül malikâneyi damadı Mehmet Sarımermer’in üzerine yaptırdı. Ve yıllardır da Mehmet Sarımermer’in üzerinde bu değerli villa…

Geldik meselenin özüne:

Son günlerde  Kübra Gül Sarımermer ve Mehmet Sarımermer boşanmak üzere oldukları bilgisi Ankara’ya kulağıma kadar geldi. Çok üzüldüm sanırsam dünya tatlısı iki çocukları var. Ama şekerim bir evlilik yürümüyorsa yürümüyordur, insanlar kendini yıpratmamalı değil mi? Ancak her boşanmada tatsızlık oluyor ister istemez.

Duyduğuma göre damat Sarımermer üzerine olan villayı vermek istemiyor! Umarım doğru değildir. Yoksa Gül ailesi Mehmet Sarımermer’in üzerine olan villada nasıl oturacaklar?

İşi nasıl çözecekler merakla bekliyorum. Umarım her şey tatlıya bağlanır…”