İSTANBUL (AA) - Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle bu ülkeden tahliye edilen 185 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla İstanbul'a getirildi. 
Sana Uluslararası Havaalanı'ndan hareket eden THY uçağına binen 185 Türk vatandaşı ve Türkiye'den yardım talep eden ülkelerden 45 kişi, saat 18.00'de Atatürk Havalimanı'na ulaştı. 

Uçaktan inen Türk vatandaşları ve diğer yolcular, pasaport işlemlerinin ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gümrüklü Salonda bir süre bavullarını bekledi. Bazı yolcuların, havalimanı çıkış kapısında aileleriyle buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. 

Tahliye edilen Türk vatandaşlarından Mehmet Fatih Güvercin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen'de 4 yıldan beri yaşadığını söyledi. Güvercin, Yemen'in birçok sorunun birikmesi sonrası bugünlere geldiğini ifade ederek, "Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Büyükelçimiz Fazlı Çorman'a da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sana'da gece bombaların patladığını ve çok zor günler yaşadıklarını vurgulayan Güvercin, THY'ye ait uçakla Yemen'deki bütün tanıdıklarının tahliye edildiğini ve çok mutlu olduklarını anlattı. 

- Oğuz: "Orada hiç dışarı çıkmıyorduk"

Sana'daki bir okulda öğretmenlik yapan Ahmet Karagöz de 9 gün boyunca bombardımanın sürdüğünü ifade etti.

Görev yaptığı okulun yakınına ilk gün bomba düştüğünü söyleyen Karagöz, "Gece birden yerimizden fırladık. Camlar sallandı ve kapılar açıldı. Sonra 4,5 saat hiç durmadan devam etti" dedi. 

Eşi ve çocuklarıyla Yemen'den İstanbul'a getirilen Ayşe Oğuz ise uçakla tahliyelerinin birkaç gün sürdüğünü bildirdi. Oğuz, Yemen'de her gece patlamalar yaşandığını belirterek, "Orada hiç dışarı çıkmıyorduk. Sürekli evdeydik. Böylece güvende kalıyorduk" diye konuştu. 

Bu arada, Anadolu Ajansı'nın Yemen muhabiri Sinan Yiter de tahliye edilen yolcular arasında yer aldı. 

Yemen'in Aden kentinden, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Büyükada Korveti ile tahliye edilerek Cibuti'ye nakledilen 55 Türk vatandaşı da dün akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a gelmişti.