Hollanda da 4 yıldır yapılan Altın Lale başarı ödülleri ve Cumhuriyet Balosu bu yıl yine Hollanda’nın Den Haag şehrinde  yaklaşık 400 dolayında vatandaşımızın katılımı ile coşku ile kutlandı.

Atatürk ve şehitlerimiz ile Naim Süleymanoğlu  için yapılan 1 dakikalık saygı  duruşundan sonra  İstiklal marşımız okuldu. Ardından  hep birlikte Andımız  okunarak salonda ki coşku görülmeye değerdi.

Gece boyunca  konuklar bol bol dans edip eğlendi.

Ardından Amsterdam daki Macera  dank gurubu ile organizatör Bülent Türker muhteşem bir zeybek gösterisi sundu.  Geceye maddi ve manevi katkısı olan Piknik Amsterdam,, Macera dans gurubu, Beyzade Ünver, Muhlis Ayboğan, Fatma Şahin Arabacı  , Bircan Silan ‘a teşekkür belgeleri ve plaketleri verildi.

Salona Ediz Hun un girmesi ile  büyük coşku yaşandı.

Ardından Opera Salonunun  hazırladığı  muhteşem Türk yemekleri   müzik  eşliğinde yendi.

4 Altın Lale nin  12 daldaki ödüllerine seçkin jürinin seçimi  ile   adaylar açıklandı.

Geceye Rotterdam Konsolos muavini  Mücahit Karagöz ve İş Adamlarımızdan İsmail Yıldırım, Hava Karakaş,  Mimoza  şirketi sahibi Hatice Bayar, Sakarya Bv den Baha  ve Engin Karakaş   ,Muhlis Ayboğan, Birgül Aksoy , Serdar Gülay Çakır, Vahittin Acıöz ,Şerifoğlu Tatlıcısı  ortaklarından Ahmet Can, Diş Kliniği sahibi Ahmet Hülya Kaya, Sakarya Valiliğinden Murat Topuz, TRT Sanatçısı  İsmail  Döşkaya iş adamlarımızdan Murat Ateşalp Feyenord eski belediye başkanı Fatih İlbay Zeki Baran   gibi bir çok tanınmış simah  katıldı. Almanya ,Belçika ve Türkiye den de konukların  katılması dikkat çekti. Kıyafet mecburiyeti olan  baloda Altın lale ödüllerine şunlar: layık görüldü.

Yılın Sanat Kültür ödülü  İbrahim Yarar , Yılın genç girişimcisi  Salim Erdem,  Yılın sporcusu 18 yaşındaki dünya şampiyonu Elke van Lale  Achterberg   , Yılın genç girişimcisi Türkiye’den Volkan Yüksel  ,Yılın Basın ödülü Gazeteci  Mehmet Ali  Topçu, Yılın politikacısı en genç yaşta Rotterdam da belediye başkanlığı yapan Fatih İlbay,  yılın Mimarlık ödülü Naim Süleymanoğlu anıt mezarı ile  birinci olan Ecem Feray ( Bu dalda seçimi Naim

Süleymanoğlu nın kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu yapmıştır.)   Yılın Derneği  Hollanda Beşiktaşlılar Derneği, Yılın örnek insanı yaptığı  hayırlarla Vedat Kement, Yılın İş adamı Kadri    Soğukçeşme, Yılın iş kadını  Mulkiye Aytar  , Yılın Sağlık ödülü  Ahmet Hülya Kaya  çiftine verildi.  50 yılın ömür boyu yaşam ödülü ise Hollanda’nın  sayılı iş adamlarımızdan İsmail Yıldırım’ın açıklaması ile  Ediz Hun beye Altın Lale başkanı

Bülent Türker tarafından verildi.

Türkiyem Onuncu yıl marşı ve İzmir marşı eşliğinde muhteşem pasta  kesilmesi ile  konuklar Türk bayrakları ile coştu.

Salonun her yerinde Türk  ve Atatürk bayrakları    ve Naim Süleymanoğlu  masa bayraklraı ile donatılmıştı. 4. Altın lale bu yıl ünlü dünya şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu anısına yapıldı.

Komite başkanı  Bülent Türker ” ilk Altın Lale yi Naim Süleymanoğlu na vermiştik. Gecen yıl vefat etmişti   onu unutmadık Unutmayacağızda. Geceye gelen her konuğa  Bülent Türker ile ünlü yazar Ahmet Gürel in yazdığı  Naim Süleymanoğlu kitabı ve madalyası hediye edildi.” dedi.

Trt Sanatçısı  İsmail Döşkaya nın müthiş şarkıları ile ve Arnhemden igelen Sabri ve müzik gurubu arkadaşlarının harika  müzikleri ile geç saatlere kadar sürdü.

Bülent Türker bu geceye emeği gecen Fatma Şahin Arabacı, Sevgi Göksü  ,Radyo Deniz . Deniz hanım Erol Sanburkan , Lemi Türker , Murat Erçarıkçı  ,ünlü sunucu Özlem Akyurt tüm gece boyunca mükemmel bir sunum  ile herkesi büyüledi.