ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması için açılan 30 bin öğretmen kadrosuna başvurular, bugün sona erecek.
MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak. Mezuniyetleri birden fazla alana uygun adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucuna göre bir alana başvuruda bulunabilecek. 

Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. 

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek "http://mebbis.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak başvurularını yapacak. 

- Adaylar en fazla 40 tercih yapacak 

"İlk atama" ve "milli sporcu" kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise en fazla 10 il tercihinde bulunacak. Atamalar, 11 Şubat Perşembe günü elektronik ortamda gerçekleştirilecek.