По време на пресконференцията, проведена от Съвместния механизъм за превенция и контрол на COVID-19, свързан с Китайския държавен съвет, Zeng Yixin заяви, че до момента в цялата страна са направени над 9 милиона дози ваксини срещу COVID-19 и че ваксините COVID-19, разработени от Китай, са безопасни. каза, че е доказано още веднъж.

Zeng заяви, че с условното използване на ваксини COVID-19 и по-нататъшното увеличаване на капацитета за производство на ваксини, програмата за ваксиниране на високорискови хора и обикновени граждани ще бъде редовно прогресирана и безплатните ваксини ще бъдат предоставяни на обществеността.

Целта на проекта за ваксинация е да се създаде имунна бариера в Китай чрез ваксиниране на масите, които са подходящи за условията и да се предотврати разпространението на епидемията в цялата страна.

Като направи изявление на пресконференцията, инспекторът на Центъра за превенция на заболяванията на Националната здравна комисия Cui Gang обяви, че хората в риск ще получат приоритет при ваксинацията и че в този контекст са определени 25 хиляди 392 центъра за ваксинация.