Китай ускорява развитието на индустриалния интернет чрез интеграция с 5G технологии. Страната има за цел да създаде 30 фабрики, напълно свързани с 5G, до 2023 г. в този процес. Съгласно плана за развитие на индустриалния интернет, обявен от Министерството на индустрията и информационните технологии за следващите три години, три до пет индустриални интернет платформи, оборудвани с международно разширяване и влияние, и „мегавой“ център за индустриален интернет ще бъдат създадени от 2023 г.
 
Планът предвижда тригодишният период (2021-2023) да бъде период на бърз растеж на индустриалния интернет в Китай. В този процес, съгласно плана за действие, нарастващите търговски измерения ще бъдат движещият фактор за интелигентното генериране и сътрудничество, основани на мрежата и специфичните условия.
 
Всъщност индустриалният интернет, известен още като интернет на нещата, е насочен към по-широко възприемане на най-новите и модерни технологии. Тези технологии са технологии като безжични мрежи от ново поколение, мегавари, изкуствен интелект и Интернет на нещата. Данните на министерството показват, че Китай вече управлява 70 индустриални интернет платформи, свързани с около 60 милиона промишлено оборудване и над 400 000 промишлени предприятия.