2015 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev alan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Günsel Aile Kurulu tarafından rektörlüğe getirildi.

23 yıldır Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Ümit Hassan’ın geçen hafta hayata veda etmesiyle görevi devralan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1966’da Lefke’de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Lefke İstiklal ve Lefke Gazi Lisesi okullarında tamamlayan Prof. Dr. Şanlıdağ, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Biyoloji ve Endüstriyel Mikrobiyoloji bölümünde tamamladı.

Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tıbbi mikrobiyoloji alanında yapan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1993-1995 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda başladığı akademisyenlik kariyerini, 1995-1997 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi’nde sürdürdü. 1997’de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne geçen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1998’de yardımcı doçentlik, 2000’de doçentlik ve 2006’da profesörlük unvanlarını Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyolji Anabilim Dalı’nda yürüttüğü çalışmalarla aldı.

Celal Bayar Üniversitesi’nde pek çok idari görev de üstlenen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 2015’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönerek Yakın Doğu Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak göreve başladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde başta DESAM Araştırma Enstitüsü ve Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimi olmak üzere pek merkezin kuruluşunda görev aldı.

2020’den bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev alan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın uzmanlık alanlarından bir kaçını hepatit virüsleri, yeni önem kazanan mikroorganizmalar, viral tanı yöntemleri, moleküler tanı yöntemleri, adenovirüsler, yapay zeka uygulamaları ve obezite oluşturuyor. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Covid-19 pandemisinde, liderlik ettiği bilimsel çalışmalar ve yerli PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti ve koruyucu burun spreyi gibi projelerle önemli bir rol üstlendi.

“Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, üniversitemize ve ülkemize daha uzun yıllar katkı sunacak”

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın Rektörlüğe getirilmesi ile ilgili açıklama yapan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Son 23 yılı Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere, 30 yıldır üniversitemizde büyük emekleri olan kıymetli Hocamız Prof. Dr. Ümit Hassan’ı geçtiğimiz hafta derin bir üzüntü ve büyük bir saygıyla son yolculuğuna uğurladık. Günsel Aile Kurulu’nda, ülkemize ve üniversitemize büyük bir adanmışlıkla hizmet veren Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızın 2020’den bu yana vekilliğini yürüten Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ı Üniversite Rektörlüğüne asaleten atama kararı aldık. 2015’ten bu yana birlikte çalıştığımız kıymetli hocamız Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü olarak üniversitemize ve ülkemize daha uzun yıllar katkı sunacak. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyor; kendisine, üniversitemize, Yakın Doğu Ailesi’ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

“Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızdan el almış olmanın huzuruyla yürüteceğim”

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise “Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Ümit Hassan, sadece Yakın Doğu Üniversitesi’ne değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bilim dünyasına büyük emekleri ve katkıları olan çok büyük bir isimdi. Böylesine bir ismin 23 yıldır kusursuz bir şekilde yürüttüğü Rektörlüğü devralmak benim için büyük bir gurur ve onur. Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğünü, son üç yıldır vekilliğini yürüttüğüm Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızdan el almış olmanın huzuruyla yürüteceğim” açıklamasını yaptı.

Kendisini Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğüne layık gören başta Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel olmak üzere, Günsel Aile Kuruluna ve destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Bir parçası olmaktan gurur duyduğum üniversitemizin dünyanın en iyi üniversiteleri arasındaki yerini kalıcı hale getirmek için, ülkemize ve insanlığa hizmet etmeye ve geleceğe yön verecek yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.