Fabrikalarda büyük bir özen ve emekle işlendikten sonra lezzetli yemeklere dönüşen bulgur, eşsiz tadı ve rengini güneş altında kurutulmasından alır.

Fabrikalarda büyük kazanlarda haşlanan buğdaylar traktörlerle serim alanlarına getirilerek, güneş altında kurumaya bırakılır.

Bulgurlar, kurutma işlemi sırasında traktörlere takılan özel aletlerle belirli aralıklarla karıştırılırken ortaya ilginç desenler çıkıyor.

BULGURUN FAYDALARI

Yüksek karbonhidrat değeri nedeni ile enerji verici özelliğe sahiptir. Özellikle okul çağında ki çocukların vücut direncini korumaları ve enerjik olmaları açısından çok değerlidir. İçerisindeki lif özelliği sayesinde kanda yağ oranını düşürür ve kötü kolesterolün kontrol altına alınmasına yardımcı olur. B1 vitamini sinir ve sindirim sistemi için en önemli vitaminlerden birisidir.

Hamilelik döneminde bulgur tüketilmesi bebeklerin zeka gelişimine yardımcı olur. Aynı zamanda anne sağlığını korumaya yardımcı olur.

KALP KRİZİ VE BEYİN KANAMASI RİSKİNİ AZALTIR

Düzenli olarak bulgur tüketilmesi kan şekerinin kontrolde kalmasını sağlayabilmektedir. Ayrıca kötü kolesterolün yükselmesini de engelleyerek damar sağlığının korunmasını sağlar. Bu sayede hem kalbe hem de beyine giden damarları tıkanmalara karşı korur. Böylece kalp krizi riskini ve beyin kanaması riskini azaltmaktadır.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Bulgurun diğer bir özelliği kilo vermeyi kolaylaştırmasıdır. Protein açısından çok zengin olan bulgur doyurucu bir besin kaynağıdır ve bu yüzden uzun süre açlık hissini bastırabilir. Aynı zamanda diyet döneminde olan kişiler düzenli olarak tüketmektedir, çünkü bulgur bol miktarda doymamış yağlar içerdiği için kilo almaya neden olmaz.