Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde de etkisi hissedilen depremden etkilenen yurttaşlara yardım eli uzatmak için Ataşehir Belediyesi harekete geçerek afet yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yaraları sarmak için Ataşehir tek yürek oldu. Afet Koordinasyon Merkezi başta olmak üzere Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Ferhatpaşa Taziyeevi, İçerenköy Neşet Ertaş Kültürevi, 30 Ağustos Emekli Kültürevi ile İBB Deprem Parkı’nda yurttaşlardan gelen bağışları kabul eden Ataşehir Belediyesi, afet bölgelerine yardımları hızla toplamaya başladı.

Çadır, mont, atkı, bere, eldiven, mama, guru gıda, battaniye, bot, çorap, uyku tulumu, kazak, ısıtıcı, çocuk bezi, hijyenik ped, tuvalet kağıdı, hasta bezi, ıslak mendil, diş macunu-diş fırçası, sabun ve şampuan gibi tüm temel ihtiyaç malzemeleri toplanarak, ayrıştırılıp kutulara konuluyor ve kamyonlara yüklenerek hızlıca bölgeye ulaştırılmak için yola çıkmaya hazırlanıyor.

"Tam teşekküllü arama kurtarma araçlarımız depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı"

Afet Koordiyasyon Merkezine giderek yardım çalışmalarını yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesinin depremden etkilenen yurttaşların yanında olduğunu kaydederek, "17 kişilik akredite arama kurtarma ekibimiz, 2 adet arama kurtarma köpeğimiz ve tam teşekküllü arama kurtarma araçlarımız; depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktılar. Yaşanan büyük felaketin ardından hayatını kaybeden yurttaşlarımıza acil şifalar diliyor; enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın ise sağ salim çıkarılmasını umut ediyorum. Hassasiyetle ve özenle bağışlarını yardım toplama noktalarına getiren komşularımıza teşekkür ediyorum" dedi.