Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde Adana kebabının 81’inci yapılmasına hem şefler hem de Adanalılar tepki göstererek, Adana kebabının birinci olması gerektiğini söyledi.

İçeriğinde tüm dünyadan yemeklere yer veren Tasteatlas, 195 ülke ve 15 bin yöresel yiyecek arasından 2022’nin en iyi mutfaklarını ve yemeklerini seçti. Bir gastronomi ülkesi olan Türkiye ise ilk yüze 11 yemek birden soktu. Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde cağ kebabı 9., şiş kebabı 14., mantı 22., alinazik 45., döner kebap 48., tantuni 74., hünkarbeğendi 75., Adana kebap 81., çöp şiş 81., sarma 92. sıraya girebildi. Geçen yıl 3. olan Adana kebabının bu yıl 81. olması ise kentteki şefleri ve Adanalıları kızdırdı.

Duruma tepki gösterenlerden kebap ustası Yaşar Aydın, “Bizim Adana kebabını 81. sıraya kim atmış asıl bunu atanları sorgulamak lazım. Adana kebabı dünyanın birinci sırasında. Dünyanın bütün restoranlarında Adana kebabını bulursun. Nasıl 81. yaparlar böyle bir şey olamaz. Kare diye bir yemek varmış. Dünyada hiç duymadık Japon yemeği birinci yapmışlar. Ama Adana kebabını dünya biliyor hatta uzaylılar bile bu kebabı öğrendi. Niye uğraşıyorlar, bunların Adana kebabıyla bir sıkıntısı var. Geçen yıl 3. olan Adana kebabı nasıl bu yıl 81. olur. Demek ki Adana kebabı o kadar büyük ki bunlara sıkıntı olmuş” dedi.

Tepkisini dile getiren kebap ustası Salih Oral ise, “Adana kebabını 81. sıraya koyarak yanlış yapıyorlar. Avrupa ve Amerika’ya gittiğinizde kebabın ismini duyarsınız. Hatta Asya ve Arap ülkelerinin tamamında kebap her yerde vardır. Dünyada etin ez lezzetli pişmiş şekli kömür ateşinde pişen et şeklidir. Bu nedenle dünyada kendini kabullendirmiş Adana kebabı gibi bir efsane yemeği 81. sıraya almak araştırmayı yapan kişinin kendisine hakaretidir” diye konuştu.

Vatandaşlar da Adana kebabının birinci sırada olması gerektiğini dünyada böyle bir lezzetin olmadığını söyledi.