"İnançlarıyla muhafazakar, icraatlarıyla devrimci lider..."

Recep Tayyip Erdoğan, 12 sene Başbakanlık yaptıktan sonra 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıktı. Aktif siyasete 1970'lerin ortasında başlayan Erdoğan, güçlü hitabet yeteneği, mücadeleci kişiliği ve karizmatik yapısıyla Türkiye'de olduğu kadar dünyada da farklı bir lider portresi çizdi. Bu portreyi “Muhafazakar Devrimci” diye tanımlamak gerekiyor.
Erdoğan, kendi abdestinden emin olan, inanan, inandığını samimi olarak yaşayan bir karakter ve aynı zamanda tabuları yıkan, icraatlarıyla herkesi şaşırtan bir devrimci kimliğini taşıyor. Erdoğan muhafazakarların devrimci sesi oldu… Muhafazakarlık ve devrimcilik kimliklerini bir kalbe sığdırdı. Muhafazakarların köşesine çekilen kitleler olmadığını gösterdi.
Erdoğan, statükoya savaş açtı. Milleti, devletin üzerinde gördü. Şeyh Edabalı’nın, Osmangazi’ye  “İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın” vasiyetini, siyasette ilke edindi. Biz devrimciyiz diyen CHP’nin yapamadığı devrimleri yaptı.  90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihimizde yapılan yatırımların çok daha fazlasını 12 yıllık Başbakanlık döneminde gerçekleştirdi. Global kriz döneminde Türkiye’nin yıldızı parladı. 150 yıllık bir rüya olan Marmaray  projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin dört bir yanını otoyollarıyla donattı. Her vilayete havalimanı yapıldı. İstanbul’a üçüncü havalimanı, üçüncü köprü projelerine Erdoğan imza attı. O’nun yönetiminde, kendi uydumuz, kendi tankımız, kendi uçağımız, kendi savaş gemimiz inşa edildi.
Erdoğan döneminde milli gelirimiz 12 yılda dört kat arttı, 230 milyar dolardan 820 milyar dolara ulaştı. İhracatımız beş kat artış gösterdi, 30-35 milyar dolardan, 150 milyar doların üzerine çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, 22 milyar dolar borcu ödeyerek Türkiye’yi, IMF boyun eğmekten kurtardı ve ülkemizi bu kuruma 5 milyar dolar borç verir hale getirdi. Erdoğan döneminde Türk ekonomisi dünya birinci ligine girdi.
Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye Cumhuriyet tarihinde halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olmayı başaran muhafazakar devrimci bir lider… 
Artık Erdoğan ile birlikte Çankaya’da yeni bir dönem başlıyor. Bunun adı; İcraatçı ve siyasetçi bir Başkanlık dönemidir. Bu yeni dönem Türkiye için hayırlı olsun!..


ERDOĞAN’IN KARNESİ

* Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlık döneminde, milli gelir üç kat, ihracat ve döviz rezervi 4 kattan fazla arttı.
*  Faizler yüzde 50’lerden yüzde 10’lara düştü, işsizlik geriledi. Otomobil ve konut sahipliğinde hızlı artış oldu.
*  Ak Parti 3 Kasım 2002’de tek başına iktidara geldi.
*  Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart 2003’te başbakanlık koltuğuna oturdu.
*  10 Ağustos 2014’te 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 11 yıl 4 ay 26 gün kesintisiz Başbakanlık yaptı.
*  Bu sürede, Erdoğan’ın da çoğu zaman siyasi tartışmalar nedeniyle gölgede kaldığından yakındığı ‘ekonomi performansı’ genelde iyi bulundu.
*  Sağlık sistemi reformu gerçekleştirildi.
*  Toplu Konut İdaesi tarafından dar gelirli ve yoksullara dönük konut projeleri gerçekleştirildi.
*  Kedi faizleri ve vadelerindeki iyileşmelerle otomobil ve konut sahibi olmayı kolaylaştırdı.
*  Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, havayolu taşımacılığında reform, internetin yaygınlaşması, duble yollar, Yüksek Hızlı Tren, Marmaray gibi önemli icraatlar gerçekleştirildi.
*  Erdoğan dönemindeki en önemli ekonomik gelişmelerden biri Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu’na olan borcunun sıfırlanması oldu.
*  Son 12 yılda ekonomide elde edilen kazanımlar Türkiye’yi “küresel ekonomik krize” karşı dirençli kıldı.
*  Erdoğan’ın başbakanlıkta ilk dönemi olan 2002-2006 arasında Türk ekonomisi yılda ortalama yüzde 7.2 büyüdü.
*  2008’de başlayan küresel ekonomik kriz Türkiye’nin hızını bir ölçüde kesse de ekonomik büyüme devam etti. 2007-2013 döneminde Türkiye yılda ortalama yüzde 3.4 büyüme gerçekleştirdi.
*  Erdoğan’ın en fazla önem verdiği konular dev altyapı projeleri. Kanal İstanbul, İstanbul’a üçüncü havalimanı ve üçüncü Boğaziçi Köprüsü, milli uçak, milli otomobil gibi projeler Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başlatılan projeler.