AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, 21 Mayıs Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek aday olarak yer aldığı Kongre’de 1414 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildi. Erdoğan, 998 gün aradan sonra Genel Başkanlığa dönüş yaptı.
Erdoğan’ın kurucusu olduğu partiye yeniden Genel Başkan seçilmesiyle “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine” geçişte önemli bir adım da atıldı. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında yeni bir döneme girildiğinin altını çizerek, bugüne kadar gerçekleştirdiklerinin dışında çok daha büyük reformları hayata geçireceklerini vurguladı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Bundan sonraki dönem icraatta da sıçrama dönemi olacak. 2019 yılına kadar milletimizin talebi olan reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız. 2019’a kadar büyüme ve istihdam rakamlarını hızla yukarıya doğru çıkartacağız” sözleri ekonominin iplerini yeniden kendisinin ele alacağının bir göstergesi.
    Çünkü ekonomi iyi gitmiyor. AK Parti hükümetlerinin “Reform İştahının” 2010 başlarından bu yana azaldığını görüyoruz.

Ekonomik sorunlar çözüm bekliyor
    16 Nisan referandumu sonrası piyasalarda geçici bir iyimserlik yaşansa da ekonomistler, uzun vadede Türkiye’nin önünde çözmesi gereken ciddi ekonomik sorunlar olduğu görüşünde. TL’deki değer kaybı, yüksek enflasyon ve artan işsizlik önümüzdeki dönemde Türkiye’nin çözmesi gereken ekonomik sorunların başında geliyor. İşsizlik son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, enflasyon ise son 8.5 yılın zirvesinde ancak büyüme son 7 yılın en düşük seviyesinde bulunuyor. Ekonomistler 2019 seçimleri öncesinde gevşek para ve maliye politikaları uygulanması halinde durumun daha da kötüleşebileceğine dikkat çekiyor.

AB ile ilişkiler normalleşmeli
    Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi, Avrupa Birliği başta olmak üzere doğrudan yabancı yatırımlarının kaynağı olan yabancı müttefiklerimiz ile olan ilişkilerimize bağlı. Referandum öncesi Türkiye’nin AB ile ilişkileri gerilmişti. Piyasalar, Türkiye’nin; ABD, Rusya ve AB ile ilişkilerinin önündeki büyük siyasi sorunlara odaklandı. Uzmanlar, Türkiye’nin risk priminin jeopolitik gerginlikler ve Batı ile ilişkiler nedeniyle yüksek kalacağını ve yılın ilerleyen aylarında kur baskısının artacağını öngörüyorlar. Türkiye bundan sonra özellikle AB ile olan ilişkilerindeki gerginliği azaltacak bir siyaset izlemeli. Yapısal reformların da bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor.

Yılın Starları buluşuyor
    "16. Yılın Starları Ödül Töreni" Haziran ayı içinde WOW İstanbul Hotel’de geleneksel iftar yemeğimiz ile birlikte gerçekleştirilecek. 34 ayrı kategoride ödüllerin takdim edileceği törenimize yurt içi ve yurt dışından iş ve siyaset dünyasının seçkin isimleri katılacaklar. Yılın Starları Ödül Törenleri, aynı zamanda uluslararası platform niteliğini taşıyor. Bu yıl Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Siyaset Onur Ödülü”, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, “Yılın Bakanı Ödülü” sunulacak. 463 bin 150 oyun kullanıldığı anket sonucunda okuyucularımız tarafından “Yılın Starı” olarak seçilen kişi, kurum ve kuruluşlara da ödülleri takdim edilecek. Yılın Starları Ödülleri’ne layık görülen kişileri, şirketleri, markaları, kurum ve kuruluşları Ekovitrin ailesi olarak tebrik ediyorum. Büyük törende buluşmak üzere…

Saygılarımı sunarım.