Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) tarafından verilen “Bölgesel ve Uluslararası Marka Ödülleri” bu yıl üçüncü defa sahiplerini buldu. Bu önemli sivil toplum kuruluşu, medya dalında Ekovitrin’i “Bölgesel ve Uluslararası Marka” ödülüne layık gördü. Ödül, Ekovitrin Medya Grubu Başkan Yardımcısı Şeref Özata’ya Gaziantep’teki törende takdim edildi. Bu yıl 50 firma başarılarından dolayı GAMEP tarafından ödülledirildi.
Yayın hayatında 15 yılı geride bırakan Ekovitrin, 12 ülkede temsilciliği bulunan Türkiye’nin tek uluslararası aylık ekonomi haber dergisi. Dergimiz 120 ülkeyi kapsayan 40 bin digital platformda da yer alıyor. Ekovitrin, özellikle Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar ve Avrupa’da Türk iş dünyası tarafından bilinen global bir marka. Ağustos ayından bu yana dergimizin İngilizce özetini yayınlamaya başladık. GAMEP’in ödülü Ekovitrin Ailesi için değerli, başarımızı tescilledi. Ekovitrin’i ödüle layık gören GAMEP’e teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.

DÜNYADA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER
Osmanlı’nın görkemli sarayı Çırağan’da geçtiğimiz ay çok önemli bir imza töreni gerçekleştirildi. Törene Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Çırağan’daki bu görkemli buluşma, İstanbul Yeni Havalimanı’nın 4,5 milyar avroluk kredi finasmanı imza töreniydi... Ben de oradaydım. Asrın projesini Ekovitrin Kasım sayısının kapak konusu yaptık. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Havayolu tarafiğinde eksen batıdan doğuya kayıyor. Birkaç sene sonra New York, Londra, Frankfurt havalimanları değil artık İstanbul Yeni Havalimanı konuşulacak, 200 milyon yolcuya kadar çıkabilen kapasitesiyle bu dev proje tamamlandığında havayolu taşımacığılığında dünya dengeleri alt üst olacak ve İstanbul dünyanın merkezi konumuna gelecek. Londra’nın da, Frankfurt’un da havası sönecek... İşte bu olağanüstü projeler yüzünden Türkiye’yi kıskanıyorlar... Dünyada dengeleri değişterecek bir başka dev proje de Türkiye’den KKTC’ye uzanan içme suyu projesi. “Asrın Projesi” olarak adlandırabileceğimiz bu proje Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hayata geçirildi. Proje, Kıbrıs’ta barışı kalıcı olarak tesis edecek kritik bir öneme sahip. Ekovitrin Medya Grubu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, KKTC’deki törene katıldı ve izlenimlerini kaleme aldı.

KEMAL ŞAHİN’İN ANLATTIKLARI...
Türkiye 2015’i seçimler ve siyasi tartışmalarla geçirdi. Ekonomi ikinci planda kaldı. Almanya ve Türkiye’de başarılı yatırımlarıyla tanınan Avrupa Türk İş Adamları Derneği Kurucu Başkanı ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, haklı olarak uyarıyor; “Yeniden ekonomiye odaklanmalıyız.” Ünlü iş adamı ile sahibi olduğu Antalya Belek’teki Club Mega Saray tesislerinde özel bir röportaj gerçekleştirdim. Kemal Şahin, Avrupa Birliği içinde iş dünyasının zirvesine çıkmış bir isim. Alman iş disiplini ile yetişmiş. Kalbi Türk, beyni Avrupalı... Avrupa demokrasisi ve hukukunu özümsemiş birisi. Avrupa Birlği penceresinden Türkiye’ye baktığı zaman Türkiye’deki yönetimi daha tarafız bir gözle değerlendirebiliyor. Ona göre Türkiye’nin demokrasi ve hukukun tarafsızlığı konularında alması gereken çok yolu var. Kemal Şahin, siyasi oteritenin son yıllarda ekonomiyle yeterince ilgilenmediği düşüncesinde. Şahin’in görüşlerini dikkate almalıyız...

GAGAVUZYA BAŞKANI İLE ÖZEL RÖPORTAJ
Kasım sayımızda yer alan bir başka özel röportajı Moldova’nın Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı bayan Irina Vlah ile gerçekleştirdik. Gök Oğuzların torunları olan Gagavuz Türklerinin lideri Irina Vlah, “Türkiye her alanda yanımızda oldu” diyor. Başkan Vlah, Türkiye’den iş adamlarını Gagavuzya’nın bereketli topraklarına yatırıma davet ediyor. Kasım sayımız piyasaya çıkarken, 1 Kasım seçimlerini de geride bırakmış olacağız. Umarım ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur. Önümüzdeki ay görüşmek üzere.

Saygılarımla.