Ekovitrin, bu ay itibariyle 20’inci yayın yılına girdi. Meslekleri sadece gazetecilik olan beş arkadaş tarafından kurulan Ekovitrin, “Bu ülkede hiç mi güzel şeyler olmuyor?” diyerek 2000 yılında yayın hayatına başladı. Bu tarihten itibaren hiç ara vermeden her ay okuyucularımızla buluştuk. Bu dergiyi kurarken, büyük bir sermayemiz yoktu, heyecanımız, inancımız ve ülkemize hizmet etme aşkımız vardı. Daha ilk sayımızdan itibaren pozitif yayın politikamızla Türk girişimcisine destek olduk, onların başarı hikayelerini kamuoyuna yansıtmaya gayret ettik. Türk dünyası başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesiyle Türkiye arasında köprüler kurduk. Ekovitrin, yayın hayatına başladıktan sonra kısa süre içinde Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, Balkanlar ve ülkemizin genelinde bilinen ve güven duyulan bir marka haline geldi.
Ekovitrin, yabancı yayın organlarının ismini alarak, onların Türkiye’deki taşeronu olmadı, tam aksine, Türkiye’nin markasını dünyaya taşıdı. Ekovitrin bugün 10 ülkede temsilciliği bulunan, Avrasya coğrafyasında iş ve siyaset dünyası tarafından tanınan, Türkiye’nin uluslararası tek aylık ekonomi dergisidir. İlkemiz: Ülkemizdir… Bu ülkenin, bu milletin değerleri bizim de değerlerimizdir. Taş üstüne taş koyan dürüst işadamı da, sanayici de, tüccar da, her ilkeli siyasetçi ve bürokrat da bizim için değerlidir. İşte Ekovitrin, bu dürüst insanların vitrinidir. Böyle bir yayın organının kurucuları arasında olmaktan onur duyuyorum.
İlk yayın hayatına başladığımız 20 yıl önce ilkemiz neyse bugün de aynıdır. ‘Pozitif’ yayıncılık yapmak, moral değerleri yükseltmek bizim ana ilkemizdir. Yatırıma, üretime ve emeğe saygı duyuyoruz. Bu ülkede taş üstüne taş koyan yatırımcıyı destekliyoruz, dürüst işadamına, yöneticiye, bürokrata, siyaset ve devlet adamına saygı duyuyoruz. Kısaca insan olanın önünde saygıyla eğiliyoruz.
Sahibi olduğumuz medya organlarını hiçbir zaman bir güç, bir silah olarak düşünmedik. Ekovitrin, ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için çalışan yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin ve işletmelerimizin hep yanındaydı ve onların sesi olmaya gayret gösterdi.

Bizim arkamızda bir sermaye ve devlet gücü yok. Tırnaklarımızla kazıyarak, kendi emeğimizle çalışıp çabalayarak Ekovitrin’i arkadaşlarımızla birlikte bir marka haline getirmeye gayret ettik.
Ekovitrin’in kuruluşundan bugüne, kader birliği yaptığımız Yönetim Kurulu Başkanımız Kamuran Abacıoğlu ve Başkan Yardımcımız Şeref Özata’ya içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkür borcum da Ekovitrin çalışanlarına. En büyük teşekkürüm ise bizleri destekleyen sevgili Ekovitrin okuyucularına… Biz Ekovitrin Ailesi olarak elbirliği ile 20’inci yayın yılına girdik. Elbirliği, gönül birliği ve ortak akılla nice 20’inci yıllara…

TURKCELL DERGİLİK VE DÜNYA STORE’DA ONLINE SATIŞ
Ekovitrin 120 ülkede 40 bin dijital platformda yer alıyor. Ekovitrin’deki haber, röportaj ve dosyalar bu dijital network sayesinde dünyada geniş bir coğrafyaya ulaşıyor. Dolayısıyla Ekovitrin’e reklam verenler içinde önemli bir tanıtım imkanı sağlanmış oluyor. Bunun dışında Ekovitrin, 6 milyon abonesi olan Turkcell Dergilik’te de yer alıyor. Okuyucularımız dijital ortamda dergimizi takip etme imkanı elde ediyorlar. Ekovitrin, Dünya Dağıtım tarafından Türkiye geneline gönderiliyor. D&R, Migros, Carrefour ve seçkin satış noktalarında okuyucularıyla buluşuyor.
Ekovitrin Ocak 2020 itibariyle Dünya Grubu’nun internet satış platformu olan ‘Dünya Store’ üzerinden online olarak satılacak.

www.ekovitrin.com Alexa’nın raporuna göre ‘Dergiler ve e-dergiler’ kategorisinde www.ekovitrin.com sitemiz en çok ziyaret edilen siteler içinde üst sıralarda yer alıyor. Geldiğimiz noktadan memnunuz ancak, hedefimiz www.ekovitrin. com sitemizi kendi kategorisinde zirveye çıkarmak. 2020’de ekovitrin.com sitemizi daha yeni bir yüz, altyapı ve haber içeriğiyle okuyucularımızın hizmetine sunacağız.

HUZUR DOLU BİR 2020 YILI
En büyük temennimiz 2020’de savaşların, terör belasının sona ermesi, barış, huzur ve bereketli bir yıl geçirmemiz.
Saygılarımla…