İZMİR (AA) - TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, "TÜSİAD'ın başkanlık veya parlamenter sistem konusunda bir tercihi yok. Herhangi bir sistem benim haklarımı koruyamıyorsa, adil yargılanamıyorsam o zaman sistemin isminin ne önemi var" dedi. 

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, EMD İzmir Şubesi üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Ünlütürk, ekonomik görünümde gerileme yaşandığını savundu. 

Türkiye'nin her yıl yüzde 5'in üzerinde büyümesi gerektiğini kaydeden Ünlütürk, "2007'ye kadar müthiş performans gösteren iktidar daha sonra başkanlık tartışmasına takıldığı için ekonomi ön plana gelmedi. Seçimden sonra yeni iktidarın bu sorunlara odaklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

TÜSİAD'ın her zaman tutarlı çizgiyle düşüncelerini ifade ettiğini savunan Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Biz siyasi parti değiliz. İşi yöneten insanlarla öncelikle konuşmalıyız. Onlarla kavga içinde olmak istemeyiz. Israrla ve dikkatli bir üslupla bunları söylüyoruz. Hükümet ise genel olarak farklı bir görüşte değil. Ama dışarıya karşı veya kendi öncelikleri konusunda seslerini fazla çıkaramıyorlar. Biz 2 senedir başkanlık sistemini tartışıyoruz. Onun için kimsenin gözü bu konuları görmüyor. TÜSİAD'ın başkanlık veya parlamenter sistem konusunda bir tercihi yok. Herhangi bir sistem benim haklarımı koruyamıyorsa, adil yargılanamıyorsam o zaman sistemin isminin ne önemi var? Tartışma isim ve kişi üzerinden gidiyor. Yanlış olan bu. Hukuk devleti, demokrasi gibi konular ağırlıklı olduktan sonra sistemin ismi önemli değil."