Türkiye’den Malezya piyasasında sukuk ihracı gerçekleştiren ilk ve tek banka konumunda olan Türkiye Finans, 150 milyon Malezya Ringiti  tutarında ve 5 yıl vadeli yurt dışı nitelikli sukuk ihracı gerçekleştirdi. Ringit cinsinden yıllık getiri oranı yüzde 5,90 olarak belirlenen sukuk ihracının takası 11 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Sukuk işleminin vade tarihi ise 11 Şubat 2020 olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Malezya Ringiti cinsinden ilk sukuk ihracını gerçekleştirerek sektörde bir ilke imza atan Türkiye Finans, böylece 2015 yılının ikinci sukuk ihracını gerçekleştirmiş oldu. Ayrıca, bu işlemle Türkiye Finans, 2015 yılında Malezya piyasasında sukuk ihracı yapan ilk yabancı kuruluş oldu.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk konuyla ilgili olarak: “Sektöre yön veren bir katılım bankası olarak yeni bir sukuk ihracı gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye Finans olarak nitelikli yatırımcılara yönelik yurt içinde ve yurt dışında sukuk/kira sertifikası ihracına hız kesmeden devam ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankasıyız ve bu konumumuzu yeni ihraçlarımızla güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gürerk, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya sermaye piyasalarında artarak devam eden sukuk ihraçları, bu ürünün önemli finansman araçları arasındaki yerini pekiştiriyor. Biz de Türkiye Finans olarak geçtiğimiz yıllardan bu yana sukuk ihraclarını son derece başarılı biçimde gerçekleştirdik. Türkiye Finans olarak sukuk ihracı konusunda ülkemizde ilk olacak örneklere imza atıyoruz. İlkinde olduğu gibi Türkiye’de bir katılım bankasının aracılık ettiği ve yatırımcısı olduğu ikinci şirket kira sertifikasını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye Finans olarak kurumsal müşterilerimize kira sertifikası ihracında destek sağlayarak onları bu yeni ve güvenilir fonlama tekniği ile tanıştırmayı ve bu alanda önemli bir pazar oluşturarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.”