Hayata Katılım Bankası vizyonu ile hayatın ilk adımı olan çocukların hikâyelerini değiştirmeyi hedefleyen Türkiye Finans, “Çocuklara Gönül Ver” ismiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. "Bir kitap da senden olsun, geleceğimiz umutla dolsun"diyerek çocuklara umut olmayı hedefledikleri bir kampanya başlattı. Bankanın tüm şubelerine ve genel müdürlük binasına yerleştirilen kitap kumbaraları aracılığı ile kampanyanın başlangıcından bu yana 6 ildeki 6 okulda ‘’Çocuklara Gönül Ver” kitaplıkları kuran Türkiye Finans, proje sayesinde ihtiyaç sahibi 1000’e yakın çocuğu 8000’den fazla kitapla buluşturdu.

Kitap kumbaraları kuruldu…

Türkiye Finans, projenin ilk adımı olarak, iki ay önce Genel Müdürlük binasına ve tüm şubelere kitap kumbaralarını yerleştirdi. Müşteriler ve çalışanların katkısıyla çok kısa sürede 8000’den fazla kitap toplayan Banka, bünyesindeki çalışanların oluşturduğu İyilik Kulübü’nün desteği ile Manisa, Uşak, Urfa, Sinop, Sivas ve Kütahya olmak üzere 6 ildeki 6 okula giderek 1000’e yakın çocuğa ulaştı.

1000’e yakın çocuğun hikâyesi değişti…

“Çocuklara Gönül Ver” projesi kapsamında çocukların hayatına katılarak onların hikâyelerini değiştirmeyi hedefleyen Türkiye Finans, müşteri ve çalışanlarının desteğiyle “Çocuklara Gönül Ver” kitaplıkları kurdu. Kitaplıklar; Manisa Çiçekli İlkokulu, Uşak Saraycık İlkokulu, Urfa Yeşiltepe İlkokulu, Sinop Biberli İlkokulu, Sivas Şehit Sezai Seven İlkokulu ve Kütahya 75. Yıl Ortaokulu’nda Türkiye Finans’ın İyilik Kulübü üyesi çalışanları tarafından kuruldu.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitim almakta ve kitaplara ulaşmakta zorluk çeken çocuklara ulaşmayı amaçlayan proje sayesinde 1000’e yakın çocuk yeni kitaplarına kavuştu. Böylece, Türkiye Finans çalışanları, ihtiyaç sahibi çocukların hayatlarını değiştiren yolda ilk adımı atmış oldu. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çocukların bugünlerini aydınlatarak, yarınlarına ışık tutan Türkiye Finans, Türkiye genelindeki 304 şubesi ile hayatın her alanında, herkesin bankası olmaya devam edecek. Türkiye Finans, önümüzdeki yıl “Çocuklara Gönül Ver” kitaplıklarını Türkiye’nin birçok ilindeki köy okullarında çocuklarla buluşturmaya devam edecek.