Agrega, kireç, hazır beton, asfalt, prefabrik beton elemanları ve yapı kimyasalları üretimlerini gerçekleştirerek ülkenin önde gelen müteahhitlerinin A'dan Z' ye tüm ihtiyaçlarına yanıt veren Kar Group, 2019 yılında yeni yatırımları hayata geçirecek. Bundan yarım asır önce Pendik’te madencilik faaliyetleriyle ticaret hayatına adım atan ve bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Kar Group, Kar Yapı çatısı altında adım attığı inşaat sektöründe de büyümesini sürdürüyor.

2018 yılını toplam 180 milyon TL'lik yatırımla kapattıklarını söyleyen Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü "Yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, Elâzığ OSB 5. Bölge'de 13 bin 200 m2 alan içinde planlanan Karkim yapı kimyasalları fabrikamızda yatırımın sonuna geldik. Ürün gamında sıva yalıtımı, sıvalar harçlar, su yalıtımı, onarım ve güçlendirme, mastikler ve yardımcı ürünler, zemin uygulamaları, beton ve harç katkıları, restorasyon harçları olmak üzere 250`yi aşkın ürün bulunan fabrikamız bu yıl üretime başlayacak. Öte yandan Bursa'nın Kayapa bölgesinde çevreye duyarlı olarak inşa ettiğimiz ve yakın zamanda faaliyete geçirdiğimiz agrega ve beton tesislerinin yatırımının yanı sıra Edonia Garden projesini geliştirdik. Şimdi de yeni yatırımlar üzerinde çalışıyoruz. 2019 yılında da Türkiye'nin ve dünyanın ilk yeraltı beton santralini Pendik'te yapacağız. Sancaktepe'de bir beton tesisin yatırımına başladık. Yeni bir konut projesi planlıyoruz. İyileştirme yatırımlarımızla birlikte 2019'da üç yeni yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Ayrıca;Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de benzer yatırımları hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz" diye konuştu.

2020 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek

Öte yandan; İstanbul'daki ilk konut projesi ‘Edonia Garden’ı ödeme kolaylıklarıyla satışa sunan  Kar Yapı, Pendik'te inşa ettiği projeden konut almak isteyenlerin karşısına iki ödeme seçeneğiyle çıkıyor. Kampanya kapsamında 'peşin fiyatına yüzde 25 peşinat kalanı teslimde öde' şeklinde ev sahibi olunabilirken, 'peşin fiyatına yüzde 35 peşinat ve 36 ay eşit taksit' fırsatıyla da konut sahibi olma imkânı sunuluyor.

Projeyle ilgili açıklama yapan Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, "Bu sene grup olarak 50'nci yaşımızı kutluyoruz. Yarım asırlık bir şirket olmanın gururunu ve mutluluğunu yatırımcılarımızla paylaşıyoruz. Peşin 254 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunduğumuz projemizde konut almak isteyenlere iki farklı ödeme seçeneği sunuyoruz. Vade farkı almadan faizsiz isteyen 'peşin fiyatına yüzde 25 peşinat ve kalanı teslimde öde' seçeneğini, isteyen faizsiz, vade farksız yüzde 35 peşinat ve şirket bünyesinde 36 ay eşit taksit' fırsatını seçebiliyor.Ocak sonuna kadar geçerli olan bu kampanya fırsatını değerlendirerek projemizden daire alan yatırımcılarımıza konutlarını 2020 yılının ilk çeyreğinde teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

Arsa payı hariç 120 milyon lira yatırım değeriyle hayata geçen 'Edonia Garden' 10'ar katlı 4 blokta 388 adet konut ve 12 adet ticari üniteden oluşuyor. Metrekare büyüklükleri brüt 62.49 m2 ila 147.41 m2 arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden meydana gelen proje, geniş sosyal donatı ve spor alanlarına sahip bulunuyor. ‘Edonia Garden’, iki katlı otopark ve her daireye özel bir araçlık alan imkanıyla da dikkat çekiyor. Lokasyon ve ulaşım kolaylığıyla da farklılaşan 'Edonia Garden', merkezi noktalara yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Proje; Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 1,5 km, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 3 km, hızlı feribota ise 7 km uzaklıkta bulunuyor.