TEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde bireylerin finansal okuryazarlık bilincini yükseltmek ve tasarruf alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 2012 yılından bu yana herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenen TEB Aile Akademisi seminerleri bu kez Kipa müşterileriyle buluştu.

TEB ile perakende zinciri Kipa arasında yapılan iş birliğiyle, Kipa müşterilerinin TEB Aile Akademisi gönüllü eğitmenlerinden ücretsiz finansal okuryazarlık eğitimi alması sağlandı. Eğitime katılan yüzlerce Kipa Aile Kulübü üyesi, bilinçli tüketicilik, bütçe planlaması, borç yönetimi ve tasarruf yöntemleri başta olmak üzere pek çok konuda bütçelerine katkı sağlayacak önemli bilgiler edindi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre eğitimlerde katılımcıların en çok ilgisini çeken bilgiler gündelik hayata dair öneriler oldu. Bulaşık yıkarken veya dış fırçalarken nasıl su tasarrufu yapılacağı, daha az enerji harcamak için klimaların hangi derecede tutulması gerektiği gibi bilinçli tüketiciliğe dair önemli bilgiler edinen Kipa Aile Kulübü üyeleri, aylık gelir-gider tablosu yaparak bütçelerini kontrol altında tutmanın inceliklerini de öğrendi. Eğitimin ardından tüm katılımcılara TEB tarafından katılımcı belgesi verilirken hayatlarını kolaylaştıracak küçük bütçe defterleri hediye edildi. 

TEB Aile Akademisi, kurulduğu 2012 yılından bugüne kadar, kadınlardan emeklilere, genç profesyonellerden çocuklara yaklaşık 200 bin kişiye ulaşan eğitimleriyle ailelerin finansal konularda bilgi sahibi olmasını ve geleceklerini sağlam temeller üzerine inşa etmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Bulundukları illerde topluma katkı sağlayan Kipa müşterilerinin üye olduğu Aile Kulüpleri ise her yıl sağlıklı yaşam etkinliklerinden dil eğitimlerine, hobi ve meslek edindirme kurslarından kişisel gelişim seminerlerine kadar bir çok eğitimi ücretsiz olarak üyelerine sunuyor. Bu etkinliklerin bir parçası olan TEB Aile Akademisi Seminerleri; Çiğli, Derince, Edirne, Forum Bornova, Mersin, Balıkesir, Edremit ve Keşan’daki Kipa Aile Kulübü üyelerine verildi.