RÖNESANS ile Sonatrach tarafından düzenlenen ortaklık anlaşması imza töreninde konuşan Sanayi Bakanı Mustafa Varank yılda 450,000 ton polipropilen üretecek tesisin inşaatının bu yıl başlayacağını, 2023'te üretime geçmesinin planlandığını belirtti.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, 1.2 milyar dolar olan yatırım için 750-800 milyon dolar finansman temin edeceklerini, geri kalanın ise özkaynak ile karşılayacaklarını söyledi.

Ilıcak'ın verdiği bilgiye göre finansman ihracat kredilerinden ile proje finansmanından oluşacak ve yurtdışı bankalardan temin edilecek.

Varank'ın bilgiye göre Sonatrach tesise hammadde olarak 15 yıl boyunca propan gazı temin edecek. Sonatrach CEO'su Abdelmoumen Ould Kaddour, tesise yılda 500,000 ton propan sağlayacaklarını ifade etti.

Ould Kaddour'un verdiği bilgiye göre Sonatrach'ın ortaklıktaki payı yüzde 30 olacak.

Ilıcak daha sonra teknoloji transferinde beraber çalışacakları Güney Kore ve Japonya'dan iki yatırımcının projeye katılacağını, projeyi dört ortakla birlikte tamamlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ilıcak Rönesans'ın payının yüzde 51'in altına inmeyeceğini belirtti.

Varank ayrıca Ceyhan petrokimya endüstri bölgesinde master planı tamamlandığını da ifade etti.