Yabancı Yatırımcılar Neden Trabzon’da Gayrimenkul Satın Alıyor?

Uygun Fiyat Avantajı            

Trabzon, Türkiye emlak piyasasında metrekare başına muadillerine göre en düşük fiyatları sunmaktadır. Bunun nedeni, tüm bölgenin henüz konut pazarında doyuma ulaşmamış olmasından kaynaklanmaktadır.Aynı zamanda konut yapımı için uygun muazzam miktarda arazi mevcuttur ve bu da fiyatları düşüren bir etken olarak görülmektedir. Bu yüzden Trabzon, orta ve uzun vadeli gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yabancı yatırımcıların dikkatini çekmiştir.Yüksek geri getirili mülk satın almak isteyen yabancılar Trabzon’u mükemmel bir yer olarak görmektedir.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık İmkânı

Türkiye gayrimenkul piyasası, yatırım yoluyla vatandaşlık verilmesi şartının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle birlikte yüksek hareketlilik yaşamaya başlamıştır.Bu düzenleme, Ortadoğulu yabancı yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın her yerinden yabancıların ilgisini çekmeyi başarmıştır.Bunun en önemli nedeni ise benzer uygulamalara sahip birçok ülkeden farklı olarak Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaşlığın onaylama süresi çok daha kolay ve hızlı olarak gerçekleşmektedir. Gayrimenkul satın alan yabancılar, yatırım amaçlı gayrimenkullerini sadece üç yıl süreyle ellerinde bulundurmak zorundadırlar.Şartların bu derece rahat olması dünyanın dört bir yanından birçok milleti Türk vatandaşlığı başvurusuna çekmeyi sağlamıştır.

Kazançlı Döviz Kuru

Çeşitli ülkelerden gelen birçok gayrimenkul yatırımcısı için bir başka büyük cazibe ise kazançlı döviz kuru olarak bilinmektedir. Dolar kurunun yaklaşık 7 lira civarında olması ve mevcut döviz kurunun uzunca bir süre bu seviyelerde kalacağının uzmanlar tarafından dile getirilmesi yabancı yatırımcıların Türkiye’deki emlak fiyatlarını kendi ülke paralarıyla karşılaştırırken büyük avantaj sağladıklarını kanıtlar niteliktedir.

Satış Gücü

Deneyimli bir gayrimenkul uzmanı doğru gayrimenkulü satın alma için yatırımcılara her zaman piyasa likiditesini değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatmaktadır. Çünkü yapılan yatırımın tekrar nakit haline getirilmesi gereken bir zaman gelebilecektir. Trabzon, yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin en popüler pazarlarından biri olarak yer alarak uluslararası konut alıcıları ile yüksek likidite sağlamaktadır.Yerli yatırımcıların da eklenmesiyle Trabzon akıllı bir yatırım için mükemmel bir pazara sahiptir.

Kültürel Benzerlikler

Trabzon, Körfez ülkelerinden gelen birçok yabancı yatırımcı sayesinde popülerlik kazanmıştır. Ege ve Akdeniz kıyı tatil köylerinin daha çok Avrupalılara hitap etmesi bunun bir nedeni olarak gösterilmektedir. Muhafazakâr bir görünüme sahip olan Trabzon bu yüzüyle Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yabancı yatırımcıların aile yapılarına hitap etmektedir. Trabzon’un geleneksel mutfağı ve gece hayatı da yine kültürel olarak bu milletler ile benzerlik göstermektedir.

Doğal Manzaralar

Trabzon şehir merkezi ve köyleriyle eşsiz bir doğayı ve tarifsiz manzaraları sunmaktadır. İç kısımları Türkiye’nin en güzel manzaralarından birini barındıran Kaçkar Dağları’na uzanmaktadır. Genellikle yayla kültürü yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.Yeşil tepelerle çevrili Uzungöl, müthiş atmosferi ile turizme büyük bir katkı sağlamaktadır. Ziyaretçilerine mükemmel bir hafta yaşatmaktadır. Bu manzaraları doya doya yaşamak isteyen yabancı yatırımcılar Trabzon’u bu nedenle tercih etmektedir.

Lüks Konutlar

Trabzon emlak piyasasında yabancı yatırımcıların ilgisini çeken deniz manzarasına sahip özel müstakil villalar bulunmaktadır. Genellikle özel peyzajlı bahçelere ve bireysel veya ortak bir havuza sahip olan mimari, genellikle tavandan tabana pencereler, geniş balkon ve teraslarla çevreleyen manzaralardan yararlanacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrı mutfaklar ve açık plan oturma ve yemek odaları dikkat çekmektedir.Bir ila beş yatak odasından lüks konutlar, spor salonları, saunalar, Türk hamamı ve yüzme havuzları gibi imkânları da barındırmaktadır. Bu nedenlerle özellikle geniş ailelere ve lüks yaşam tarzına sahip olan yabancı yatırımcıların ilgisini çekmektedir.