MANİSA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Çözüm Süreci'ne inandıklarını ve sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

Derneğin 89'uncu Genel İdare Kurulu, Manisa'da toplandı. "Maliye ve Vergi Politikaları" ana başlığı altında yapılan toplantıda KDV iade süreçleri, ihracatta sahte faturaya karşı uygulanan Kod sistemi ve vergi incelemelerinde yaşanan sorunlar dile getirildi.

Toplantının ardından düzenlenen gala programında konuşan Olpak, Türkiye ekonomisinin 2014 yılında siyasi, iktisadi ve toplumsal kargaşa oluşturma çabalarına ve belirsizliklerin küresel çapta artışına rağmen, güçlü ve istikrarlı yapısını korumaya devam ettiğini söyledi.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'ye karşı bazı çevrelerin de harekete geçtiğini savunan Olpak, Çözüm Süreci'nin önemine dikkati çekti.

Olpak, şöyle konuştu:

"Son günlerde yaşanan iç ve dış gelişmeler, ülkemizin önemli bir dönüm noktasında olduğunu göstermektedir. Türkiye önümüzdeki yıllarda ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflemişken bunu istemeyen bazı çevreler, asrın projesi olarak adlandırdığımız çözüm sürecini engelleme peşindeler. Böyle bir dönemde, huzur bozan ve değerli bir savcımızı şehit vermemize neden olan son olayı da manidar buluyoruz.

Biz, bu sürece inanıyor ve sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğini söylüyoruz. İnsanların, fikirlerini demokratik yöntemler kullanarak şiddet içermeden, gösteri ve yürüyüş yaparak ifade etmeleri doğal haklarıdır. Bu noktada umarız demokratik tepkiler kimsenin burnu kanamadan, demokratik sınırlar içerisinde, olgun bir tavırla sürdürülür. Unutmayalım, bu ülke hepimizin. Ne yaparsak el birliğiyle yapacağız. Maalesef her seçim öncesi olduğu gibi yine kargaşa ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenler boş durmayacaklar. Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaları gerektiği konusunda uyarıyorum."