WASHINGTON (AA) - Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Mısır'ın kredi notunu "Caa1"den "B3"e yükseltti, not görünümü "durağan" olarak belirledi. 

Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın kredi notunun iyileşen makroekonomik performans ve azalan dış kırılganlıklar gerekçesiyle "Caa1"den "B3"e yükseltildiği bildirildi. 

Bunun yanı sıra Mısır hükümetinin mali ve ekonomik reformlara yönelik kararlılığının da not değerlendirmesinde etkili olduğunu belirten Moody's, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugünkü not kararının ilk gerekçesini, Mısır'ın büyüme performansı ve makroekonomik istikrarında gözlemlenen iyileşmelerin kalıcı olacağına yönelik beklentiler oluşturdu. Moody's, Mısır'ın reel büyüme hızının, haziranda sona erecek 2015 mali yılın içinde yüzde 4,5'e ve gelecek 4 yıl içinde yüzde 5 ila 6 aralığına ulaşacağını tahmin ediyor."

Açıklamada, ayrıca Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin devam eden mali desteklerinin, Mısır'ın dış kırılganlıklarını ve ödemeler dengesi risklerini azalttığı kaydedildi. 

Moody's, Mısır hükümetinin mali ve ekonomik reformları sürdürmesini beklediğini vurgularken, 2015 mali yılında kamu açığının gayri safi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 10'a gerileyeceği öngörüsünde bulundu. 

Politik çatışma ve istikrarsızlığın kredi notunu olumsuz etkileyebileceği uyarısına yer verilen açıklamada, iç güvenlik şartlarının iyileşmesi ve dış destek ihtiyacının azalmasının ise notun yeniden yükseltilmesini sağlayabileceği ifade edildi.