Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk ile finansal teknoloji alanında önde gelen markalardan biri olan Param arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında bankanın CebimPOS kullanıcıları, finansal teknoloji şirketinin altyapısını kullanarak birçok banka ve karttan taksitli işlem yapabilecek.

Kuveyt Türk ile Param arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşması ile banka, Param ekosistemine dâhil oldu. Böylelikle bankanın CebimPOS ürününü kullanan işletmeler müşterilerine Param altyapısını kullanarak çok daha geniş bir ağ üzerinden avantajlar sunacak, 22 banka ve 9 kart markası üzerinden taksitli işlem yapabilecek. Finansal teknoloji şirketi ise bankanın geniş müşteri ağından faydalanacak.

İmza töreninde konuşan Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, “Finansal teknoloji şirketinin altyapısını kullanarak müşterilerimize çok daha geniş bir ekosistemin içinde hizmet vereceğiz. Banka olarak işletmelerin yanında olmaya ve esnek çözümler sunmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız CebimPOS hizmeti, sahada yoğun satış yapan firmalara büyük kolaylık sağlamıştı. Şimdi bir adım daha attık, bugüne kadar müşterilerimiz yalnızca Kuveyt Türk kartları üzerinden taksit yapabiliyorken bu iş birliği sayesinde tüm banka kartlarından taksit yapabilir hale gelecek. Böylece, 22 banka ve 9 kart markasını daha müşterilerimizin taksit sistemine dahil etmiş olduk” şeklinde konuştu.

Kuveyt Türk gibi Türkiye’nin köklü finans kuruluşlarından biriyle iş birliğine gitmenin şirketleri için önemine dikkat çeken Param Kurucusu Emin Can Yılmaz, “Yeni dönemde bankaların üstlendiği tahsilat, ödeme, mikro kredilendirme gibi pek çok işte FinTech’ler de önemli roller üstlenecek. Dünyada bu dönüşüm başladı, ülkemizde de hızla ilerliyor. Şu an Türkiye’nin lider finansal teknoloji kuruluşu olarak, dijital bir bankadan beklenen her hizmeti verebilme vizyonuyla kurulduk. ParamPOS; ParamKart, ParamKredi ürünlerimiz ile bugün kurumsal ve bireysel müşterilerimize uçtan uca finansal hizmetler sunuyoruz. Hedefimiz 2024 yılına kadar bankalar dahil tüm finansal kuruluşlar sıralamasında ilk 10’a girebilmek. Banka, bu yolda bize büyük bir güç verecek” dedi.