Kuveyt Türk, faizsiz bankacılık prensiplerine ve esaslarına göre Almanya’da bankacılık hizmeti vermek üzere Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’na (Bafin) yaptığı başvuru sonucunda lisansını aldı.  Alınan bu tam teşekküllü lisans ile Kuveyt Türk, Almanya’da fon toplama ve fon kullandırım işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası oldu.  Alman yasal otoritesi Bafin ile faizsiz bankacılık yasal mevzuatı üzerine uzun süredir çalışan Kuveyt Türk, bu lisansla birlikte Almanya’yı faizsiz esaslarda bankacılık modeli ile ilk kez tanıştırmış olacak.  
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak KT Bank AG adıyla kurulan ve merkezi Frankfurt am Main’da bulunacak banka; güvenilir, kaliteli, süratli ve kullanıcı dostu hizmetlerini 1 Temmuz 2015 itibariyle müşterilerine sunmaya başlayacak. KT Bank AG, ülkedeki tüm özel ve ticari müşterilere faizsiz bankacılık esaslarına uygun ürün ve finansal hizmetler sunacak. 


“KT Bank AG; etik, yenilikçi ve sosyal sorumluluk sahibi bir banka olacak”

Kuwait Finance House Yönetim Kurulu Başkanı Hamad Abdulmohsen Al-Marzouq, “Kuwait Finance House olarak, etik, yenilikçi ve sosyal sorumluk sahibi bir katılım bankası olma misyonuyla KT Bank AG’nin yanında olacağız” dedi. Al-Marzouq; 4 milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı Almanya’da öncelikli potansiyel hedeflerinin bu grup olduğunu, ancak hizmet kalitesi ve iş modellerine ilgi duyan diğer tüm potansiyel müşterilere de ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Uluslararası bankacılık hizmetleri veren bir kuruluş olarak yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye devam ettiklerini belirten Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan; “Katılım Bankacılığı sektörü uluslararası düzeyde büyüme gösteriyor. Bu süreçte Almanya’da, iştirakimiz KT Bank AG gibi bir katılım bankasına izin verilmesini önemli bir irade olarak görüyor ve bunu yerel otorite açısından değerli bir inovasyon olarak değerlendiriyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi bankalara olan ihtiyacın farkında olan bizler, katılım bankacılığı sektörünün çok büyük uluslararası büyüme performansı göstermesi nedeniyle Almanya’da büyük bir potansiyel olduğunu düşünmekteyiz. Değerlerimizle bağdaşan kapsamlı ve düzenli olarak güncellenen ürün ve hizmet portföyümüzle KT Bank AG’nin kategorisinde Almanya’da ilk tercih edilen finans kurumu olacağına inanıyoruz. Amacımız; Almanya’da yaşayan ve katılım bankacılığı iş modeliyle buluşmak isteyen tüm müşterilere ihtiyaç duydukları hizmet ve ürünleri sunmak. Almanya’da attığımız bu adım, hem bizler hem de Almanya için bir dönüm noktası olacaktır” dedi.


KT Bank AG şube ağını genişletmeyi hedefliyor

KT Bank’ın yönetimini Türkiye ve Almanya’da uzun süredir bankacılık tecrübesi olan Kemal Ozan ve Torsten Lüttich birlikte üstleniyor.

Tam teşekküllü bankacılık lisansını alarak Almanya’daki çalışmaları için ihtiyaç duydukları resmi şartları yerine getirdiklerini belirten KT Bank AG Genel Müdürü Kemal Ozan, “Önümüzdeki yıllarda Almanya pazarında büyük çaplı yatırımlar planlıyoruz. Bu kapsamda faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finans ürünlerinden oluşturulan bir portföy kurulmasını, şube ağının genişletilmesini ve müşterilerimize yenilikçi ve teknolojik hizmet kanallarından ulaşılmasını hedefliyoruz” dedi. Lisansın alınmasının ardından KT Bank AG, Almanya’nın önemli şehir ve merkezlerinde şube ağını genişletme sürecine de resmen başlayacak. Bankanın öncelikli hedefleri arasında, tüm dünyada geçerli olan faizsiz bankacılık esaslarına uygun geniş bir ürün ve hizmet portföyü oluşturmak bulunuyor.