İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatından alınan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu'nun (KKDF) kaldırılmasıyla sanayicilerin üzerindeki önemli bir yükün kaldırıldığını söyledi. 

EBSO'dan yapılan açıklamada, yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF oranını yüzde 6'dan yüzde sıfıra indiren Bakanlar Kurulu kararının bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. 

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen EBSO Başkanı Yorgancılar, KKDF'nin kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "EBSO olarak, yıllardır sanayicilerimiz üzerinde yük oluşturan, KKDF’nin kaldırılması olumlu bir gelişmedir" dedi.

Son yıllarda sanayici için finansmana ulaşmanın zorlaştığına ve maliyetlerin arttığına işaret eden Yorgancılar, "Gerek finansman, gerekse de vergi yükü açısından sanayicilerimize ciddi bir mali yük oluşturan KKDF, artık ayak bağı olmaktan çıkmıştır Daha rekabetçi bir yapıya ulaşmamız gerekirken ve ihracatımızı artırmanın yollarını ararken, bu tür ek mali yükler sanayinin önünde her zaman engel teşkil etmektedir" ifadesini kullandı.

- Bakan Zeybekci ve emeği geçenlere teşekkür 

KKDF'nin kaldırılmasında katkıları olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile emeği geçen yetkililere teşekkür eden Yorgancılar, şöyle konuştu:

"KKDF’nin kaldırılması ile hareket alanımız genişlemiş yatırımların yolu açılmış ve bir mali yükten kurtulmuş olmaktayız. Benzer mali yüklerin kaldırılması ile reel sektör, Türkiye’nin büyümesinin en önemli itici gücü olmaya devam edecek ve kalkınmasına ivme katacaktır."