AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, daha iyi hizmet almak isteniyorsa doğru işi yapanın takdir edilmesini, alkışlanmasını, doğru yapılan işte takdir duygusunun esirgenmemesi gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Dinar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir düğün salonunda düzenlenen Dinar’ın Yıldızları ve 40 Yılını Dolduran Üyelere Ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türk özel sektörüyle iftihar ettiğini söyledi. Türkiye’nin dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında ilk 10'a girmek gibi büyük bir hedefi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda bütün odalarla eğitim kampanyası başlattıklarını ve aynı zamanda standartları da yükseltme hedefi belirlediklerini dile getirerek, "Daha iyi hizmet almak isteniyorsa doğru iş yapanı takdir edin, alkışlayın. Doğru yapılan işte takdir duygusunu esirgemeyin" dedi.

"Girişimcilik, zenginleşmenin ilk adımı"

Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin zenginleşmenin ilk adımı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Eğer zenginleşmek istiyorsanız, eğer Afyonkarahisar'ı, Türkiye’yi zenginleştirmek istiyorsanız, tek ama tek bir çözüm var. Bunun yolu girişimci olmaktan geçiyor. Her yıl 900 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Devlette 900 bin gencin hepsine iş bulunması mümkün değil. Ben de diyorum ki anneler, babalar, genç kızlarımızı, genç erkek kardeşlerimizi, girişimci yetiştirin. Hem onların dünyasını kurtarırsınız hem de bir kişiye iş verebiliyorsanız, aş verebiliyorsanız ne mutlu size. Ticaretle uğraşan anne ve babalar çocuklarınızı ticarete teşvik edin. İşte o zaman Türkiye büyüyecek. İşte o zaman işsizlik azalacak." 

Konuşmanın ardından üyelere ve vergi sıralamasında dereceye giren iş adamlarına plaket ve ödülleri verildi. Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Muharrem Özkaya ve öteki ilgililer katıldı.