Faaliyetlerini Türkiye ekonomisine destek sağlama misyonuyla sürdüren Halkbank, 2014 yılını da bu misyonundan taviz vermeden tamamladı. Toplam kredilerini 2013 yılsonuna göre yüzde 20 artırarak 134,5 milyar TL’ye yükselten Bankanın nakdi kredileri de yüzde 20 artışla 102 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank’ın toplam aktifleri bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 155,4 milyar TL olurken, toplam mevduatı ise 104 milyar TL olarak gerçekleşti. Banka 2014 yılını 2,2 milyar TL net kârla kapattı.
2014 yılında bankacılık sektörünün kârlılık oranlarında düşüş yaşandığını ancak Halkbank’ın hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde ettiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:
“ABD ekonomisindeki toparlanmaya rağmen, hem Avrupa hem de Japonya’nın yanı sıra gelişmekte olan ekonomilerde de büyümenin yavaş seyrettiğini görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası’nın genişleyici para politikaları ise özellikle gelişmekte olan ekonomiler için FED’in tahvil alım programına son vermesinin yarattığı etkiyi dengeleyen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca enerji maliyetlerinde meydana gelen düşüşün de küresel büyüme üzerinde etkili olması bekleniyor. Dolayısıyla 2015 yılında ekonomik göstergelerin olumlu seyredeceğini söyleyebiliriz. Türkiye’nin istikrarlı büyümesini sürdürmesine katkıda bulunacak bu durumun bankacılık sektörünün kârlılık oranlarında da artışa neden olmasını bekliyoruz.”
Halkbank'ın marka ve piyasa değerini artırmak için 2015-2020 yılları arası için yeni bir yol haritası belirlediklerini ifade eden Taşkesenlioğlu, “Halkbank’ın bilanço büyüklüğünü                     5 yıl içinde 100 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ilk adımları 2015 yılında atacağız. Bu yıl aktif toplamında ve mevduatta yüzde 13 ila 15 arasında büyümeyi hedefliyoruz. Verimliliği merkeze alarak yürüteceğimiz bu çalışmalar sonucunda 2015 yılında özkaynak karlılığımızın yüzde 20’nin üzerinde gerçekleşmesini hedefliyoruz” dedi. KOBİ kredilerinde yüzde 28 artış Türkiye’de KOBİ bankacılığının öncüsü Halkbank, 2014 yılında da KOBİ’lere finansman desteği sağlamayı sürdürdü. Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için Girişimci Kredisi ürününü geliştiren Banka, Avrupa Yatırım Bankası ile imzaladığı kredi protokolüyle de firmaların yeni ve tevsi yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için 200 milyon Euro’luk finansman sağladı. Yürüttüğü bu çalışmalar sonucunda KOBİ kredilerinde yüzde 28 artış elde eden Banka, bu alandaki kredilerini 39,2 milyar TL’ye yükseltti.

Reel sektörü desteklemeye ara vermeden devam edeceklerini belirten Taşkesenlioğlu sözlerine şöyle devam etti. “2014 yılında pek çok alanda sektöre özel ürünler geliştirerek müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledik. 76 yıldır KOBİ bankacılığı denince ilk akla gelen kurum olmamız da bu hedefimiz doğrultusunda attığımız adımların sonuç verdiğini ortaya koyuyor. 2015 yılında da yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi artıracak, reel sektörün ihtiyaçları için finansman yaratmaya devam edeceğiz. Bu alanda yüzde 16 ila 18 arasında büyüme hedefliyoruz.”

Esnaf ve sanatkârların da destekçisi olmayı sürdüren Banka, 2014 yılında 318 bin esnafa 8,1 milyar TL kredi kullandırdı. Halkbank, Ahilik kültürünün tanıtılması hedefiyle Ahilik Haftasında düzenlenen etkinliklere de destek verdi. 

Ekonomiye destek misyonunu sponsorluklarla destekledi
Türkiye ekonomisine verdiği finansal desteği sponsorluklarla da destekleyen Halkbank, AFAD Afete Hazır İş Yeri Eğitimi’nin sponsorlarından biri oldu. Eğitim ve danışmanlık alanlarındaki çalışmalarla reel sektörün her zaman yanında olduklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, “KOBİ’lere yönelik çevre ve iş sağlığı güvenliği eğitimleri sunmayı sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak görüyoruz” dedi. 
Halkbank, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin de ana sponsorluğunu üstlendi. Taşkesenlioğlu, bu etkinliğin sadece bölgesel finansın değil, enerjinin ve iş dünyasının da merkezi olan Türkiye’de düzenlenmesini çok önemsediklerini ve bu sponsorlukla ekonomiye destek misyonlarını sürdürdüklerini söyledi.

Paraf ikinci yaşını geride bıraktı
Halkbank, Paraf lansmanının ardından bireysel bankacılık alanında başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Lansmandan bu yana yüzde 57 oranında büyüyen Paraf’ın toplam kart adedi 3,4 milyona ulaştı. Paraf’ın ikinci yaşını hedeflerle uyumlu olarak geride bıraktığını belirten Taşkesenlioğlu, “Paraf, müşterilerine sunduğu Katlı ParafPara, ParafGünüm, Cumartesi restoran indirimi gibi kampanya ve özelliklerle sektörde rakiplerinden ayrışmayı başardı. Yılsonu itibarıyla üye iş yeri sayımız 223 bine, POS sayımız 261 bine ulaştı. Paraf’ın başarılı performansının 2015 yılında da devam edeceğine inanıyorum” dedi.

2015’te 50 yeni şube açacağız
2014 yılında 23 yeni şube açarak toplam şube sayısını 900’e yükselten Halkbank’ın personel sayısı da 17 bin 300 oldu. Hizmet ağlarını genişletmeye 2015’te de devam edeceklerini belirten Taşkesenlioğlu, “ 50 yeni şube açacağız. Ayrıca Halkbank ailesine katılacak 1.500 kişiyle birlikte hem istihdama katkı sağlamayı hem de daha fazla müşterimize ulaşarak müşteri memnuniyetini daha da artırmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.