ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Halep ve çevresindeki şiddetli hava saldırısından kaçan binlerce Suriyelinin Türkiye sınırına akın etmesine ilişkin, "Gümrük kapılarında gerekli tedbirleri çok önceden almıştık. Halep'ten 70 bine yakın göç dalgası neticesinde kapılarımızı kontrol edebildik" dedi. 

Tüfenkci, Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda, göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarına hitap etti.

Konuşmasına müfettiş yardımcılarını tebrik ederek başlayan Tüfenkci, Bakanlığın teftiş kurulunun köklü bir mazisi olduğunu anlattı. Tüfenkci, yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olarak Bakanlık bünyesinde görev almaya hak kazanan müfettiş yardımcılarına hitaben şunları söyledi:

"Sizler hem kamuyu hem de özel sektörü denetleme yetkisine hak kazanacaksınız. Gittiğiniz yerlerde hem mevzuatı, hem de piyasayı iyi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca gümrükteki iş ve işleyişleri de iyi bilerek bakanlığımızın ve hükümetimizin politikaları doğrultusunda tarafsız olarak teftişlerinizi yapacaksınız. Sizlerin sadece teftiş değil, mükelleflere ve gümrük işlemleri yapanlara rehberlik yapma gibi önemli görevleriniz var. Sizlere tavsiyem kendinizi her konuda en iyi şekilde yetiştirmeniz."

- "Gümrük kapılarına tedbirleri çok önceden almıştık"

Tüfenkci, toplantı sonrasında basın mensuplarının, Suriye'deki şiddetli hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenlere ve sınır kapılarında alınan önlemlere ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Gümrük kapılarında gerekli tedbirleri çok önceden almıştık. Halep'ten 70 bine yakın göç dalgası neticesinde kapılarımızı kontrol edebildik. Kapılarımıza teknik ve personel anlamında gerekli takviyeleri bugünleri hesaplayarak çok önceden yapmıştık. Dolayısıyla kapılarımızda bir sorun yoktur. Hemen sınırımıza yakın bölgelerimizde Suriye'den göç etmek zorunda kalan vatandaşların barınması geçici olarak sağlanabilir ve gerek duyulursa kapılardan kontrollü olarak geçiş yapılabilir."