Normalleşme süreciyle beraber, fuarcılığın, hitap ettiği sektörlerin yeniden canlanması için önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Aytemur açıklamasında; “Tarsus Turkey olarak, ilk defa Eylül ayındaki Zuchex’te, ardından SIGN Istanbul, GESS Türkiye ve The Flower and Plant Show fuarlarında “Online B2B” programını uygulamaya koyacağız. “Hibrit” konseptindeki bu fuarlarda, bir taraftan yine her zamanki gibi binlerce ziyaretçi, standlarda katılımcı firmalarla birebir görüşmeler yaparken, diğer taraftan ziyaretçi olmak isteyip de gelemeyen satın almacılar, “Online B2B” uygulaması sayesinde katılımcı firma temsilcileriyle önceden randevulaşarak fuar sırasında online toplantılar yapabilecek ve ürünleri yerinde görebilecek. Böylece çeşitli nedenlerle seyahat edemeyen, dünyanın dört bir tarafından satın almacıların da dijital ortamda fuarda olabilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle yılın ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanan sektörel fuarların neredeyse tamamı ya ertelendi ya da iptal edildi. Sektör firmalarının bir kısmı bu süreçte üretimlerine ara verirken, bir bölümü de satışa hazır ürün stokladı. Diğer taraftan, fuarlara katılamayan yurt içindeki ve dünya genelindeki büyük satın almacılar ise satın alma kararlarını ötelemek durumunda kaldı. “Normalleşme süreciyle beraber, fuarcılık, özellikle hizmet ettiği sektörlerin yeniden canlanması için önemli bir görev üstleniyor” diyen Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, 2020 sonbaharı ve 2021 ilkbaharındaki fuarlarını Hibrit Fuar olarak düzenleyeceklerinin bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin ilk hibrit fuarı, Eylül’de kapılarını açıyor…

Fuarların, katılımcı firmalar ile satın almacıları belirli bir zaman diliminde bir araya getiren, ticari ilişkilerin ve yeni işbirliklerinin yüz yüze kurulduğu, aynı zamanda bilgi ve tecrübe paylaşımına zemin olan platformlar olduğunu söyleyen Aytemur, son dönemde gündeme gelen sanal fuarların tek başına, alışageldiğimiz geleneksel fuarların yerini tutmasının pek mümkün olamayacağını ifade etti. Bunun yerine, mevcut koşullara uygun yeni yaklaşımların ortaya konması gerektiğini vurgulayan Aytemur, “Biz de Tarsus Turkey olarak, ilk defa Eylül ayındaki Zuchex Fuarı’nda ardından ise SIGN Istanbul, GESS Türkiye ve The Flower and Plant Show fuarlarımızda lansmanını yapacağımız “Online B2B” programını uygulamaya koyacağız. Bu kapsamda “Hibrit Fuar” olarak açacağımız fuarlarımız bir taraftan yine her zamanki gibi binlerce ziyaretçiyi fuar alanında katılımcı firmalarımız ile buluştururken, diğer taraftan ise fuarları ziyaret etmek isteyip de gelemeyen satın almacılar, “Online B2B” uygulamamız sayesinde fuara katılan firmalar ile önceden randevulaşarak fuar sırasında online toplantılar yapabilecek ve katılımcı firmalarımızın ürünlerini yerinde görebilecek. Böylece çeşitli nedenlerle seyahat edemeyen satın almacıların da dijital ortamda fuarlarımıza dahil olmalarını ve katılımcı firmalarımızın ticaretine beklentilerinin de üzerinde bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. 10-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Zuchex Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarımız ise Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olacak” dedi.