ORDU (AA) - Türkiye'nin önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan fındıkta, üreticiye 828 milyon liralık alan bazlı gelir desteği ödenmeye başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre yapılmaya başlanılan ödemeler, fındık üreticilerince memnuniyetle karşılandı. Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan ödemenin Türkiye'de fındık ürününe verilen önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Üreticilerin uzun zamandır bu ödemeyi beklediklerini vurgulayan Soydan, "Özellikle yaşanan zirai don olaylarından sonra bu desteğin üretici açısından çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

Soydan, ödemelerin gerçekleşmesinde emeği olan herkese üreticiler adına teşekkür ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Bilindiği gibi her yıl fındık üreticilerimize bakanlar kurulu kararı ile alan bazlı gelir desteği ödemeleri yapılıyor. Fındık üreticisi açısından yapılan bu ödeme, özellikle son yıllarda yaşanan zirai don olaylarından sonra daha da önemli hale geldi. Çok şükür yine bu yıl Türkiye genelinde 388 bin 171 üreticimizin hesaplarına paraları yatmaya başladı. Hem de 828 milyon lira gibi devasa bir destek. Biz bu rakamı ürünümüze verilen değer açısından önemli görüyoruz. Sonucunda ödemeler fındık üreticilerinde büyük bir rahatlama ve sevince sebep oldu."

"Rahatlıkla bakım yapabilecekler"
Soydan, ödemelerin zamanlama olarak iyi bir dönemde yapıldığına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeni fındık hasat sezonu öncesi ödemelerin yapılmasını doğru buluyoruz. Çünkü üretici bahçesinin bakımını yapmaya başlayacak. Bakım demek bir yerde ekonomi demektir. Yapılacak tüm işlerde üreticinin cebinden para çıkacak. Ancak şimdi ödemeyle birlikte üreticiler bahçelerinin bakımlarını rahatlıkla yapabilecekler." Soydan, ödeme işlemlerinin üreticilerin TC kimlik numaralarının son hanesi ve ödeme takvimine göre yapıldığını sözlerine ekledi.