DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de yakın gelecekte siyasi iktidarla ilgili bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Ortak Hizmet Binası yapılmasına ilişkin Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen protokolün imza törenine katıldı. 

Zeybekci, törendeki konuşmasında, göreve geldiği günden bu yana eksikleri tamamlamaya çalıştığını, doğru olduğuna inandığı çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Bülent Ecevit'e başbakanlığı dönemindeki Denizli ziyaretinde sanayi, tekstil ve konfeksiyon üzerine bir brifing verdiğini anlatan Nihat Zeybekci, şöyle konuştu:

"O zaman Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı idim. Türkiye'de sanayinin, tekstil ve konfeksiyon sanayisinin geleceğini garanti altına alma adına pamuk primlerinin artırılması gerektiği yönünde kendisine bir brifing vermiştim. Merhum, bana 'Başkan, Türkiye artık bu pamuk üretim işlerini bırakmalı, sanayiye geçmeli' dedi. Doğru bir söz söylediği ama, 'bırakmalı' kısmı son derece yanlış. O dönemde Türkiye'de pamuğa kilogramda verilen teşvik 4 kuruş bile değildi 2002'de. 2014'te bu prim 55 kuruş, 2015'te 65 kuruşa çıktı. Gönlümüz istiyor ki daha fazla olsun ama geldiğimiz nokta da düşük tabii. Türkiye'de üretilen pamuğun maliyetinin yüzde 50'si bugün destek olarak veriliyor. Artık şu son gelinen rakamda yüzde 50'ye yakın, yüzde 49'dur yani, yüzde 48 değildir." 

- "Teşvik ve destekleri anlatmamız lazım"

Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin verdiği destek ve teşvikleri anlatmak istediklerini kaydeden Bakan Zeybekci, "Bunun için arkadaşlarımızı Türkiye'nin 81 iline gönderdik, bir tur attılar, şimdi bir tur daha attıracağız" dedi. 

Sadece yüksek teknoloji ihracatıyla ilgili verdikleri destek bütçesinin 3,5 milyar lira olduğunu söyleyen Nihat Zeybekci, yurt dışındaki tüm faaliyetlere destek verdiklerini belirterek "Fuar, ofis, personel, yurt dışından getireceğiniz satın alma hedefleri, bunların tamamına destek veriyoruz. Yurt dışından gelen sağlıkla ilgili hasta başına destek veriyoruz, turizmle ilgili destekler veriyoruz. Bunları, bu teşvik ve destekleri anlatmamız lazım" diye konuştu.

- Denizli sevdalılarına çağrı 

Yapılan anket çalışmalarında Türkiye'de haziranda yapılacak seçimde "siyasi istikrarsızlık" veya "siyasi iktidarın değişmesi" beklentisi olmadığını söyleyen Zeybekci, "Yapılan anketler yüzde 85 civarında yok diyor. Türkiye'de ekonomik istikrarla ilgili bir dalgalanma, bir bozulma yaşanmasını bekleyenler sorusuna cevap biraz altında ama yüzde 80'e yakın yok diyor. Türkiye'de yakın gelecekte siyasi iktidarla ilgili bir değişiklik olmayacak" dedi.

Denizli için seçimlerin bir fırsat olduğunu söyleyen Nihat Zeybekci, tüm Denizli sevdalılarının büyük bir şemsiye altında birleşmesini istedi. 

Konuşmaların ardından, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği arsa üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası Ortak Hizmet Binası yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Bakan Zeybekci'ye işlemeli bakır tablo hediye etti.

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve diğer yetkililer katıldı.