Bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan sektörlerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya geçirilen sosyal hayatı destek paketleri,  üreticinin de tüketicinin de yüzünü güldürdü. Asgari 3 bin, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile kamu bankalarınca sunulan finansman imkanını değerlendiren Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen “Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanları pandemi nedeniyle oluşan ekonomik gerilimde hem üretici hem de tüketici tarafında bir rahatlamaya yol açmış durumda. 1 Temmuz’da düğün sezonunun açılması ve indirimli kampanyalarımızın da etkisiyle pandemi öncesi rakamsal verilerimize oldukça yaklaştık“” açıklamasında bulundu.

“Tüm ürünlerimizde yüzde 35’e varan indirime gittik”

Emre Gökmen “Hükümetimizin adımları ve kamu bankalarımızın iştirakleri, normalleşme dönemini ismiyle müsemma bir boyuta taşıdı.  Tüm sektörler gibi Bambi Yatak olarak sürecin olumlu yansımalarını deneyimlemekteyiz.  Bu doğrultuda biz de elimizin taşın altına koyduk ve indirimli kampanyalarımızla desteğe destek verdik. Tüketicimize bütün yatak, baza, başlık, set ve ev tekstili ürünlerinde yüzde 35’e varan indirim ve peşin fiyatına 12 taksit imkanı sunuyoruz. Bu çifte destekle birlikte tüketicimiz ihtiyacını karşıladı, karşılamaya devam ediyor. Normal koşullarda temmuz ayında sonlandırmayı planladığımız kampanyalarımızı ağustos sonuna kadar devam ettirme kararı aldık” açıklamasında bulundu. Gökmen, destek paketlerinin açıklandığı 1 Haziran’dan bugüne kadar Bambi Yatak satış hacminde yüzde 40’lara varan bir artış olduğunu belirterek hareketliliğin pandeminin durdurma noktasına getirdiği sektörleri de toparladığını söyledi.

 “Pandeminin oluşturduğu ekonomik ve psikolojik rehavet desteklerde azaldı”

Kamu bankalarınca sağlanan sosyal destek kredilerinin evini yenilemek isteyenler kadar evlilik hazırlığında olan çiftler için de bir fırsat yarattığını kaydeden Emre Gökmen, pandemi tedbirleri nedeniyle uzun süre evde kalan tüketicilerin yaşanan ekonomik belirsizliklerden ötürü ihtiyaçlarını ertelediğini, evlilik tarihlerini ötelediğini aktardı.  Sürecin ekonomik olduğu kadar psikolojik anlamda da tüm toplum üzerinde baskı yarattığının altını çizen Gökmen,  yeni normal ile birlikte gelişen cazip kredi desteklerinin her iki anlamda da rehavetin azalmasını sağladığını ifade etti.

 “2023 hedefimiz dış pazarda 15 milyon dolar “

Emre Gökmen “Yeni normalle birlikte geçen sene koyduğumuz hedeflerimize doğru hız kesmeden ilerliyoruz. Motivasyonumuz yüksek.  Fabrikamızı büyütmek, istihdam artışı, yeni mağazalarımızın açılışını gerçekleştirmek gibi planlarımız vardı, tümünde istikrar sağladık. 50 yıldır bu sektörde var olan köklü bir kurum olarak hem yurt içi faaliyetlerimizi hem ihracat kanadımızı güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz. An itibariyle 3 kıtada 20 ülkede 90 farklı noktada bulunan Bambi,  2023’te dış pazarda 15 milyon dolar seviyelerine ulaşacaktır.” dedi.