Ziraat Yatırım'ın Yatırım Danışmanlığı Yönetmeni Sevgül Düzgün, "Dolar/TL'nin 50 günlük ağırlıklı ortalama (AO) desteğinin kırılması durumunda 2,9757 ara destek olmak üzere 2,9700 ve 2,9575 destekleri gündeme gelebilir" dedi.
Küresel piyasalarda, geçen hafta ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden zayıf gelmesinin ardından dolar endeksi düşüşe geçti. Haftaya 3,00 sınırında başlayan dolar/TL'nin de 2,9801'e kadar geriledikten sonra 2,99 seviyelerinde dengelendiği görüldü.

Bugün yükseliş eğilimi ile öne çıkan avro/TL ise gün içinde en düşük 3,3332'yi gördükten sonra şu dakikalarda 3,36'nın hemen üzerinde işlem görüyor.

Analistler, ABD'den gelen verilerin piyasa beklentilerinin altında geldiği sürece Fed'in faiz artırımını öteleyeceği beklentilerinin arttığını, bunun da risk iştahını yükselttiğini ifade ediyor.

Artan risk iştahının TL varlıklarının değerlenmesine neden olduğunu aktaran analistler, dolar/TL'nin pozitif havanın devam etmesi halinde 2,95 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngörüyor.

Ziraat Yatırım'ın Yatırım Danışmanlığı Yönetmeni Sevgül Düzgün, bu sabah en düşük 2,9801 seviyesinin test edilmesinin ardından, gelen tepki alımları ile yönünü yukarı çeviren dolar/TL'nin 3,00 direncinin altındaki hareketini sürdürdüğünü ifade etti.

Geçen hafta sonuna doğru dolar/TL'nin orta vadeli yükselen kanal desteğinin altına gerilemesi ile başlayan aşağı yönlü trendinin devam ettiğini söyleyen Düzgün, "Dolar/TL'nin 50 günlük ağırlıklı ortalama (AO) desteğinin kırılması durumunda sırasıyla 2,9757 ve 2,9700 destekleri gündeme gelebilir" dedi.