İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle 2,96'yı aşarak yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9629'u gördü.

Küresel ekonomiye ilişkin artan endişeler nedeniyle yatırımcı risk algısındaki bozulma belirginleşirken, bu durum hisse senedi piyasalarında sert düşüşe, döviz piyasasında ise volatilitenin (oynaklığın) artmasına yol açtı.

Geçen hafta uluslararası piyasalarda 2,8899'a kadar gerileyen dolar/TL, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kayıplarına paralel olarak yükselişe geçti ve dün yüzde 1'i aşan artışla günü 2,9472'den tamamladı.

Dolar/TL, söz konusu yükselişine bugün de devam etti ve 2,96 seviyesinin üzerine çıkarak yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9629'u gördü.

Şu dakikalarda dolar/TL 2,9520 seviyelerinden işlem görürken, avro/TL dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,3'lük artışla 3,3010 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, küresel piyasalarda risklerin artmasının gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırdığına işaret ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL için 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 2,96 seviyesinin direnç konumuna geldiğini aktaran analistler, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 3,00 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.