ABD'nin Çin konsolosluğunu kapatma hamlesine Çin'den cevap gelmesi ve ABD'de işsizlik maaşı başvurularında aylar sonra yaşanan artış dünya borsalarına satış getirdi.

Doların küresel olarak yaşadığı değer kaybına rağmen dolar/TL cephesindeki 6,85'lik istikrarlı gidişat devam ediyor.

Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararının ardından dolar/TL, dünden bu yana 6,84-6,85 bandında seyrini sürdürüyor. Kur, bugüne yükselişle başlamasının ardından 6,84'ten işlem görüyor.

Euro/TL ise 7,93 seviyelerinde yer alıyor.

Doların diğer para birimlerine karşı düşüşü bugün de devam ediyor. Üst üste 5 işlem günü süren düşüşünü bugüne taşıyan dolar endeksi, 94,57 ile 22 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Euro/dolar paritesi ise yükseliş eğilimini sürdürerek 1,1627 ile Ekim 2018'den bu yana en yüksek seviyesini görmesi sonrası şu dakikalarda 1,1616'dan işlem görüyor.

Uzmanlar, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 8,25'te sabit bıraktığını hatırlatarak, bugün yurt içinde piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini belirtti.

Bugün dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin piyasaların odağında olacağını ifade eden uzmanlar, yeni tip corona virüs tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin izleneceğini dile getirdi. 

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,84 - 6,86 dar bandının takip edileceğini kaydetti.