TMSF Başkanı Muhiddin Gülal Kayseri’de düzenlenen basın toplantısında 2019 yılında gerçekleştirilen finansal büyüme ve Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirilen yeni isim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gülal ‘Erciyes Anadolu Holding TMSF kayyımlığına geçtiği 2016 yılından bu yana sürekli olarak yükselen bir büyüme ve başarı grafiği çizmiştir. Bizler için öncelikli ve değişmeyen hedef ülke ekonomisine sağladığımız katkıdır. Erciyes Anadolu Holding, 2016 yılı Ağustos ayında TMSF kayyımlığı tarafından yönetilmeye başlanmıştır. 2016 yılının Ocak-Eylül döneminde 533 Milyon TL olan faaliyet karlılığı, 2019 yılı aynı dönemde (Ocak-Eylül) %90,8 büyümeyle 1 Milyar 17 Milyon TL’ye yükselmiştir’ dedi.

Gülal, "Holding olarak ülkemizin geleceğine olan inancımız ve güçlü bilanço yapımızla faaliyet ve yatırımlarımıza kararlılıkla devam ettik. 2016 yılı (Ocak-Eylül) 4.7 milyar TL olan toplam ciromuz %83’lük artışla 2019 yılı Ocak-Eylül döneminde 8.6 milyar TL’ye yükselmiştir. Grubun 2016 yılındaki (Ocak-Eylül) kombine vergi öncesi karı 615 Milyon TL’den %80,3’lük artışla 2019 Ocak-Eylül döneminde 1 Milyar 109 Milyon TL’ye, yine aynı dönem içerisinde (2016-2019 Ocak-Eylül) ödenen vergiler ise % 81,6’lık artışla 305 Milyon TL’den 554 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu rakamlar; yeni umutları, yeni hedefleri ve bu büyüklüğe yakışır bir isim değişikliğini de beraberinde getirdi. Bağrından çıktığımız Anadolu ve içinde olduğu coğrafyaya hakim olan Erciyes Dağı yeni ismimizi oluşturdu. Yeni ismiyle Erciyes Anadolu Holding; 8 ayrı sektörde 35 şirketiyle faaliyet gösteren ve neredeyse faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde liderliği taşıyan markalarıyla ulusal ve uluslararası alandaki güçlü büyümesine devam edecektir’ şeklinde sözlerine devam etti.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunumda, şirketin adının “Erciyes Anadolu Holding” olarak değiştirildiği açıklandı. Toplantının ardından Gülal, bina önündeki eski holding flamasını indirerek göndere yenisini çekti.

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu ve Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin

Erciyes Anadolu Holding CEO´su Alpaslan Baki Ertekin, Boydak Holding´in isminin değişmesinin ardından holdinge bağlı diğer şirketlerin isminin de yakın zamanda değişeceğini duyurup, 2020´de holding olarak %12´lik bir büyüme beklediklerini sözlerine ekledi. Ertekin sözlerine şöyle devam etti:

“Erciyes Anadolu Holding aslında üzerinde uzun süredir çalıştığımız ve holdingin ismini değiştirmeliyiz ama hem şehrin ruhuna uygun bir isim olmalı diye düşündüğümüz sürece geçen cumartesi Sayın Cumhurbaşkanımız geldi. Onlar da hadi şu işi bir an önce bitirin dediğin de elimizde iki üç alternatif vardı. Onların arasından içimize en çok sinen Kayseri´nin en çok bilinen markalarından biri de Erciyes ve bizde Anadoludayız. Anadolu´nun tam merkezindeyiz. Anadolu´nun belki de en büyük sanayi kuruluşlarından bir tanesiyiz. O yüzden holdingimizin ismi Erciyes Anadolu Holding oldu. Bundan sonra bunun tetikleyeceğiz İsim değişiklikleri 1-2 şirketimizde olacak yani eski ismi ile uzantılı olan şirket isimleri vardı Onlar da değişiklik olacak ama onlar da o kadar aceleci davranma yapacağız Çünkü ellerindeki imtiyaz hakları var Enerji şirketlerinde olduğu gibi kimisinin lisans var havacılık şirketinde olduğu gibi süreci ağırdan alacağız ama günün sonunda Evet Holding´in diğer uzantılarının isimleri değişecek."

"Başarı ekiple gelir"

Sözlerinin devamında başarılarının kaynağını anlatan Ertekin, "Biz 2016´nın Ağustos sonu diyelim kayyum olarak atandık, öncesi ve kayyum dönemi kıyaslaması yapıldığı zaman adı zaman kar ve ciro da ihracata her rakamlarda çok ciddi büyüme ve ilerlemeler var. 2020´de de daha büyük bir büyümeyi yakalamalıyız Ben arkadaşlarıma hep şunu söylüyorum reel büyüme olarak bakıldığı zaman kullanılan malzeme bakımından bakıldığı zaman % 5 büyümeliyiz %11-12 den enflasyon etkisi olur diye düşünüyorum İnşallah enflasyon tek haneli rakamlara iner % 9 % 8 olur demek ki %12- 13 önümüzdeki sene büyüyeceğiz.Mevcut kanunlara göre mevcudiyetini devam ettirebilen şirketlerin satılması, bölünmesi parçalanması diye herhangi bir şey mümkün değil. Türkiye´de yasaları TBMM yapıyor, eğer yasama organı Bununla ilgili bir değişiklik yapmaz ise bugünkü haliyle Erciyes Anadolu Holding büyümeye bu yapısı ile büyümeye devam edecek.Türkiye tarihinde sendika tarihinde toplu iş sözleşmesinde yazan orandan daha yüksek bir oranda zam veren başka bir kurum yoktur. Biz geçen dönemde toplu iş sözleşmesinde yazan rakamdan üç buçuk 4 puan daha fazla zam yaptık biz buraya bu şirketleri büyütmeye geldik, başarı göstermeye geldik. Aynı zamanda bunu tek başımıza yapmıyoruz başarı ancak ekiple gelir bu ekibin en önemlisi oyuncusu sahada elinde tornavidası ile çalışan işçimizdir, birlikte başarıp kazanıyorsakonların hak ettiklerini alın teri kurumadan kendilerine ödeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

"Yeni logo çalışmaları ekibimiz tarafından bir kör kuruş ödenmeden yapılmıştır"
Ertekin, holdingin yeni logo çalışması için milyonlar harcandığı yönündeki iddialara, "Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Yoksa sizi müfteri ilan edeceğiz. Logo, ekibimiz tarafından bir kör kuruş ödenmeden yapılmıştır. Gerçekle ilgilenenlere duyurulur" şeklinde açıklama yaptı.

Erciyes Anadolu Holding'in logosu Erciyes Dağı'ndan ilhamla tasarlandı.

Erciyes Dağı