TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Bengi Vargül, Türkiye’de başarı hikayeleriyle örnek olan 14 kadın lider arasında gösterildi. Advertising Age ve Medicat’in üçüncüsünü düzenlediği “Women to Watch: Fark Yaratan Kadın Liderler Zirvesi” ve ödül töreni Raffles Hotel’de düzenlendi. Dünyaca ünlü fütürist Marian Salzman’ın ana konuşmacı olduğu zirvede Vargül, “Sınırları Aşanlar” başlıklı panelde konuştu.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül “Türkiye’deki iş dünyasının fark yaratan kadınlarını buluşturan bu listede yer almaktan onur ve mutluluk duydum. Geçtiğimiz 10-15 yılda Türkiye ekonomisi büyürken ve küresel piyasalara artan şekilde entegre olurken şirketlerin iletişim ihtiyaçları da karmaşıklaştı ve çeşitlendi. Kültürel farklılıkların ve çeşitliliğin yönetiminde iletişimciler önemli bir rol üstlendi. TAV, bugün 15 ülkede 69 havalimanında yer alan, 37 farklı pasaporttan çalışanın bulunduğu, havalimanı yapımı ve işletmesinde küresel ölçekte tercih edilen bir marka oldu. TAV olarak, kadınlara güç ve yetki verilmesini destekliyoruz ve fırsat eşitliği anlayışına güçlü bir şekilde bağlıyız. İnsani değerlere saygılı böyle bir kuruluşta çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde deneyimlerimi genç iletişimcilerle paylaşmak ve daha fazla kadının iş dünyasında öne çıkması için katkı sunmak üzere çalışmayı sürdüreceğim” dedi. 

Türkiye’nin yanı sıra ABD, Çin, Kolombiya, Brezilya, Arjantin ve Meksika’da düzenlenen “Women to Watch” bulunduğu her ülkede bir sonraki neslin kadınlarına yeni rol modeller kazandırmayı amaçlıyor. Etkinlik aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki fark yaratan kadınları buluşturan bir ağ yaratıyor. Bu yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde bir araya gelen kadınlar sektörlerinde kadın olmaya dair düşünce ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşmıştı.

Bengi Vargül hakkında

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Vargül, aynı üniversitede televizyon haberciliği alanında lisansüstü eğitimini tamamladı. Kariyerine 1992 yılında TRT haber merkezinde başladı. 1997-2000 yılları arasında da NTV haber merkezinde devam etti. London Canning School’da iletişim, ikna teknikleri ve farklı kültürlerle iletişim teknikleri konularında eğitim aldı. TAV Havalimanları’nda 15 yıldır görev yapan Vargül, 2012 yılından bu yana Kurumsal İletişim Direktörlüğünü sürdürüyor. TAV Havalimanları’nın halka arzı başta olmak üzere farklı projelerde, TAV’ın paydaşları nezdinde marka bilinirliğinin ve itibarının artırılması, ulusal ve uluslararası platformlarda kurumsal temsil ve lider iletişimi konularında aktif sorumluluk aldı. Vargül, TAV Havalimanları ile şirketin yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerinin stratejik iletişim ve kurumsal itibar yönetimi kapsamında tüm iç ve dış iletişim süreçlerinden sorumludur. Çeşitli üniversitelerde kurumsal iletişim ve marka yönetimi konularında ders veren Vargül, beş yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kurumsal İletişim Sertifika Programı’nı yürütmektedir. Sürdürülebilir Kalkınma Derneği YK üyesi, Professional Women’s Network, European Association of Communication Directors (EACD), Airport Communication Group-Europe ve TÜHİD üyesidir. Vargül Ocak 2013’ten bu yana Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2014’te iştirakleriyle birlikte yaklaşık 743 bin uçak seferine ve yaklaşık 95 milyon yolcuya hizmet sundu.