SİNOP (AA) - Sinop'ta etkili olan kar ve fırtına nedeniyle bir süredir denize açılamayan balıkçılar, bugün açıldıkları Karadeniz'de bol miktarda hamsi avladı.
Avladıkları 500 kasa hamsi ile teknesiyle Sinop Limanı'na yanaşan Namık Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin doğuya göçü nedeniyle umutlarını kestikleri bir anda tekrar hamsi sürüleri ile karşılaşmalarının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Fırtına ve kar nedeniyle balıkçıların yaklaşık bir haftadır denize açılamadıklarını belirten Ünlü, "Balıkçılarımız olumsuz hava şartları yüzünden denize çıkamıyorlardı. Bugün denize açıldılar ve ağları hamsi ile doldu. Hamsiden umudunu kesen balıkçılarımızın yüzü, yeni hamsi akını ile güldü" ifadesini kullandı.

Hamsi sezonunun kısa süre de olsa balıkçılar için iyi geçtiğini vurgulayan Ünlü, kötü hava şartlarının işlerini aksattığını dile getirdi. Ünlü, "Bu sene balıkçılık, geçen seneye nazaran fena değildi, hamsi boldu. Hamsi erken başladı, şu sıralar Doğu Karadeniz'i terk ederek Gürcistan Abhazya sahillerine gitti. Bugün avladığımız hamsi, 'kaçak' tabir ettiğimiz kar yağışı ile açıktan sahile gelen hamsidir. Bundan sonra denizde istavrit ve diğer balıklardan nasibimizi arayacağız."

Hamsinin bir bölümü kentteki balıkçı tezgahlarında kilogramı 7,5 liradan satılırken, büyük bölümü kamyonlarla çevre illere gönderildi.