Olta ve çapari sezonunun açılmasının ardından bölgenin en önemli balıkçı limanına sahip Akçakoca'ya gelen çok sayıda balıkçı, küçük kayıkları ile denize açılarak hem deniz hasretlerini gideriyor, hem de bol miktarda palamut avlıyor.
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce küçük balıkçılar için olta ve çapari sezonunun açıldığını ve denizde bol miktarda palamut avcılığı yapıldığını söyledi.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli limanına sahip olduklarını vurgulayan Karakaş, "Buraya il dışından da çok sayıda balıkçı geliyor ve avlanıyor. 15 Nisan tarihinde dip avcılığı sona erdi ve balıkçılarımız teknelerini bakıma aldı. Yaklaşık dört aylık hasret, olta balıkçılığının açılmasıyla sona erdi. Balıkçılar, sezon açılır açılmaz denize akın etti ve ciddi oranda palamut avlıyor. Denizde görülen balık bu yıl sezonun iyi geçeceğine işaret" dedi.

Bu yıl sezonun iyi gideceği yönünde beklentilerinin olduğunu söyleyen Karakaş, şöyle konuştu:

"Olta ve çapari ile yakalanan balık bizi yeni sezon için umutlandırıyor. Denizlerdeki av yasağının tamamen kalmasına bir aydan kısa bir süre kaldı fakat küçük balıkçılarımızın çapari ile yakaladıkları bol miktardaki palamut bizi sezon için heyecanlandırıyor. Balıkçılık hava şartları ile doğru orantılı bir alan. Bu yüzden hava şartları olumlu giderse bu yıl balığa doyacağız. Yeni sezon inşallah hem balıkçımızı hem de vatandaşımızı memnun edecek."

Mustafa Karakaş, balıkçıların palamudun yasal büyüklüğü olan 25 santimetrenin altında avcılık yapmaması uyarısında bulundu.