DEIK /DTIK Başkanı Nail Olpak ve Yürütme Kurulu Üyeler Rona Yırcalı ile Halim Mete'nın da hazır bulunduğu toplantı da ayrıca DTIK Avrupa Konseyi Başkanı Suat Karakuş ile Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyelerinden Osman Çelik, Durmuş Doğan ve Fadıl Başar başta olmak üzere, Hollanda'dan da çok sayıda iş insanı katıldı. 

Avrupa'da Milli Beraberlik
Amsterdam'daki toplantıda Müsiad ve TOVER başta olmak üzere birçok dernek ve kuruluştan işadamları DTIK çatısı altında bir milli beraberlik oluşturdu. 

DEIK /DTIK Başkanı Nail Olpak ve Yürütme Kurulu Üyeleri Rona Yırcalı, Halim Mete ve Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli'nin konuşmaların ardından Rotterdam Ticaret Ateşemiz Doç. Dr. Ömer Tarık Gençosmanoğlu'da DTIK Avrupa Girişimciler Toplantı'sında yaptığı konuşmada Hollanda ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri ve potansiyel ticaret hacmi ile beraber Türkiye açısından önemine değindi.

Gençosmanoğlu tarım, insaat ve turizm başta olmak üzere daha bir çok iş konusunda Türk yatırımcısına büyük fırsatlar bulunduğunu, kendilerinde yatırımcımınzın her zaman yanınızda olduklarını belirtti. DTIK Avrupa Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Başar ise yaptığı açıklamada, DTIK üye sayısının arttırılması konusunda daha aktif olarak hareket edilmesi ve DTIK'nin sahip olduğu platform durumunun daha iyi anlaşılması gerektiğii belirtti.

Başar aynı zamanda Avrupa'nın hem ülkemiz için hem ticari, hem de siyasi stratejik bir önemi olup Avrupa'daki Türk işinsanlarımızın yatırımlarının Avrupa'da kalıcılık konusunda çok değerli olduğunu belirtti. Fadıl Başar toplantıda çok geniş çaplı bir katılımcı kitlesinin olduğunu bunun da Hollanda'da birlik ve beraberlik konusunda çok iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.