Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, günün, yurt dışında daha yüksek daha gür sesle son yaşananlarla ilgili gerçekleri ve memleketin ekonomik potansiyelini anlatmanın zamanı olduğunu belirterek, "Çünkü bizlerin bile zaman zaman anlamakta sıkıntı çektiği son olayları yabancıların hemen anlamaması gayet normal." dedi. 

Koç, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da memleketin karşı karşıya kaldığı darbe girişimiyle Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hedef alındığını kaydetti. Bu girişimin halkın, devletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, liderlerin ve kolluk kuvvetlerinin demokrasiye olan inancıyla bertaraf edildiğini anımsatan Koç, tekrar herkese geçmiş olsun diledi. 

Koç,15 Temmuz'da yaşanan bu acı deneyimin sonunda Türkiye'nin önemli bir demokrasi sınavını topyekün geçtiğini belirterek, "Millet olarak demokrasiye hiçbir müdahalenin kabul edilemez olduğunu ortaya koyup, demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıktık. Ancak felaketin eşiğinden döndüğümüz de bir gerçek." dedi. Bunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Koç, bunlar hatırlanarak, bu noktaya nasıl gelindiği iyi tahlil edilerek, bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının gelecek açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi. Koç, olaylarda yaşamını yitiren kahraman şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelere sabır, yaralılara da acil şifalar diledi. 

Merhum Vehbi Koç'un "Ülkem varsa, ben de varım" sözünü anımsatan Koç, sözlerine şöyle devam etti:
"Vehbi bey, o dönem şöyle demişti: 'Benim anayasam şudur: Devletim ve ülkem var oldukça, ben de varım. Demokrasi varsa, hepimiz varız. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Ekonomimiz güçlendikçe, demokrasi daha iyi yerleşir, dünyadaki itibarımız artar'."

"Türkiye ekonomisinin kuvvetli temellere dayandığını dünyaya gösterdi"
Koç, Türkiye'nin özel, güzel ve güçlü bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam ve kuvvetli temellere dayandığını bu talihsiz olayın tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirten Koç, son bir kaç yılda dünyayı etkileyen tüm zorluklara rağmen Türkiye'nin büyüme oranları ve yatırım araçlarının, muadillerine kıyasla getirileri ile çok daha başarılı bir performans sergilediğini kaydetti.

"30 milyar liralık yatırım ülkemizin geleceğine inancımızın en büyük göstergesi"
Koç konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

"Ortaklarımız ile beraber ülkemize olan inancımızı ve güvenimizi sadece sözle dile getirmiyor, aksiyonlarımızla bunun altını doldurmaya çalışıyoruz. Sadece son 5 yılda yaptığımız 30 milyar liralık yatırım bile ülkemizin geleceğine olan inancımızın en büyük göstergesidir."