Büyüme rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın; “2017 yılı içerisinde KDV indirimi ve Kredi Garanti Fonu gibi teşvikler ekonominin canlanmasında önemli bir etki yarattı. Özellikle ekonomimizin lokomotif sektörlerinin başında gelen mobilya sektöründe ciddi bir büyüme söz konusu oldu. Açıklanan üçüncü çeyrek rakamlarında gördüğümüz büyümede kuşkusuz mobilya sektörünün de ciddi bir payı var. Özellikle Şubat ayında ilan edilen KDV indirimiyle mobilya sektöründe ciddi bir talep artışı yaşandı, ertelenmiş mobilya ihtiyaçları doğrultusunda sektörümüz hareketlendi.

8 ay süren KDV indirimi boyunca oturma grubundan çocuk odası takımlarına, yatak grubundan yemek odası takımlarına kadar satışlarda tüm ürün gruplarında marka bazlı adetsel oranda yüzde 20 ila 60 oranında artış yaşandı. Düzenleme sayesinde mobilya sektörü, ülke istihdamına da katkı sağladı. Yaklaşık 500 bin kişiyi istihdam eden mobilya sektöründe, KDV indiriminin etkisiyle ilave 60 bin yeni iş imkanı ortaya çıktı. Sektör için KDV düzenlemesi, cirosal anlamda önemli sonuçlar doğurdu.

Bu olumlu gelişmelerin ekonomiye olan yansımalarını da üçüncü çeyrek rakamlarının açıklanmasıyla birlikte görmüş olduk. Türkiye, KDV indiriminin ivme kazandırdığı iç pazardaki hareketliliğin etkisiyle diğer ülkeleri gerisinde bırakarak üçüncü çeyreğin en hızlı büyüyen ekonomisi oldu. Sektörün %75’ini temsil eden bir dernek olarak, mobilya sektörünün ekonomideki gelişmelerden fazlasıyla memnun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. MOSDER olarak 2018 yılında da yeni yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.