Bu yıl ilk kez Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını yapan çitçiler, bugünden itibaren 28 Şubat’a kadar ürün güncelleme başvurusu yapabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme taleplerini bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabilecek. Bu sürecin bir devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat’tan itibaren ilk kez e-Devlet kapısından yapılabilecek. Ayrıca çiftçiler güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat tarihinde sona erecek.

Entegrasyonunun ilk fazı 1 Ekim 2022 itibarıyla hayata geçmişken, ÇKS’nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci de 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla hayata geçmişti. Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor. Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması çerçevesinde atılan bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.