Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle uzaktan eğitimin yapıldığı ülkede örgün öğretime Eylül ayında dönüleceğini açıkladı. Morawiecki, salgın nedeniyle ülke ekonomisinin ikinci kez askıya alınması gibi bir tehdidin bulunmadığını belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawieck, ilk ve orta dereceli okullarda örgün öğretime Eylül ayında, üniversitelerde ise Ekim ayında dönüleceğini açıkladı. Sonbaharda yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının ikinci dalgasının baş göstermesi durumunda dahi ekonomiyi askıya almaya niyetlerinin olmadığını belirten Morawiecki, bu konuda eskiye kıyasla çok daha fazla deneyime sahip olduklarını ifade etti. Başbakan Morawiecki, "Önlemler devam edecek. Vatandaşlara sosyal mesafeyi korumalarını, ellerini sık sık yıkamalarını ve maske takmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Korona virüs salgını nedeniyle örgün öğretime ara verilen Polonya’da, 12 Mart’tan itibaren uzaktan eğitime geçilmişti. Polonya Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre ülke genelinde şu ana kadar 32 bin 821 korona virüs vakası tespit edildi. Ülkede virüs nedeniyle kaybedenlerin sayısı bin 396 olarak açıklanırken toplam 18 bin 654 kişinin de virüsü yenerek sağlığına kavuştuğu aktarıldı. Polonya’da yaklaşık 1 milyon 400 bin Covid-19 testi yapıldığı belirtildi.