Milyonlarca öğrenci ve velinin heyecanla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Uğur Okulları kitlesel başarı geleneğiyle Türkiye’nin gururu oldu. 427 Uğurlu öğrenci yüzde 1’lik dilimde yer almayı başardı.

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) katılan 1 milyonu aşkın öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 6 Haziran’da gerçekleştirilen zorlu sınavın ardından sınav sonuçları e-okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden açıkladı. Sınava hazırlıkta yarım aşrı aşkın deneyime sahip Uğur Okullarının öğrencileri kitlesel başarılarıyla Türkiye’nin gururu oldu. Sınava katılan 427 Uğur Okulları öğrencisinin yüzde 1’lik dilimde yer aldığını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek “559 öğrencimiz yüzde 2, 892 öğrencimiz yüzde 3, 997 öğrencimiz yüzde 4, 1232 öğrencimiz ise yüzde 5’lik dilimde yer alıyor. Sınavda başarı gösteren tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimiz tebrik ediyorum. 4 yıldır okullarımızda aktif olarak kullanılan, kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme- öğretme platformu Metodbox ile pandemi döneminde okul eve taşındı. Her hafta kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarımız, pekiştirme odaklı ders planlamalarımız ve deneyimli akademik kadromuzun oluşturduğu yayınlarımızla birlikte sınavın nabzını tuttuk” dedi.

Okulun teknolojik olanakları araştırılmalı

Tercih döneminin titizlikle ele alınması gereken bir süreç olduğunu söyleyen Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin ise şunları söyledi: “Okulun akademik başarısı ile birlikte teknolojik olanaklarına, İngilizce dil edinimine ve yurtdışı danışmanlığına odaklanılmalı. Hepimiz hayatımız boyunca birçok karar alıyor ve yaşamımızı şekillendiriyoruz. Bu kararlardan belki de en uzun vadeli etkisi olan ‘meslek seçimi’. Meslek seçiminin temelini ise lise ve üniversite tercihlerimiz oluşturuyor. Kısacası doğru tercih, aslında iyi bir geleceğin ilk adımı. Çocuklarımızın lise tercihini doğru yapabilmeleri, iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmak için atacakları ilk adım. Bu sebeple okulların araştırılması, öğrencinin gelecek beklentilerine ve kişilik özelliklerine uygunluğu incelenmeli. Öğretmen kadrosunun kalitesi, okulun akademik başarı, fiziki ve sosyal olanakları, yabancı dil eğitimi, sınav sistemlerine ve müfredata uygun ders içeriklerinin verimli şekilde işliyor olması, rehberlik hizmetleri, ders dışı faaliyetler önemli kriterler arasında yer alıyor.”