Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim duyurusunun ardından kırtasiyelerde okula dönüş hazırlıkları tamamlandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 6 Eylül’de tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmasıyla birlikte, pandemi döneminde okulların kapanmasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan kırtasiyelerde hazırlıklar tamamlandı.

Okul öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen kırtasiye işletmecisi Murat Bayram, “Maalesef iki yıldır pandemiden dolayı özellikle kırtasiye sektörü ciddi anlamda bir eksiklik hissetti. Okulların kapalı olması kırtasiye sektörü tamamen durdurdu. Bu anlamda kırtasiyelere maalesef yeteri destek sağlanamadı. Yapılan yardımlar kırtasiye sektöründe ciddi anlamda yer bulmadı. Kırtasiyeler birebir okullarla ilgili olduğu için okulların kapatılmasıyla kırtasiye sektöründe de ciddi mağduriyetler yaşadı ve kırtasiye sahipleri ayakta kalabilmek için iki yıldır mücadele veriyor. Birçoğu kirasını ödeyemedi, birçoğu çekleri yazıldı, keza bizde de maalesef bu durumlar yaşandı. Ziya Selçuk istifa etmeden önce 6 Eylül’de okulların tamamının açılacağını söylemişti ve kısa bir süre önce istifa etti. Onun yardımcısı yine Mili Eğitim Bakanı olarak göreve atandı. O da kesin olarak okulların artık 6 Eylül de itibaren yüz yüze açılacağını söyledi” dedi.

“Hazırlıklar tamam müşterilerimizi bekliyoruz”

Heyecanla öğrencileri beklediklerini ifade eden Bayram, “Bizler de şu an ona binaen hazırlıklarımızı yaptık, sezona hazırız diyebiliriz. 2 yıllık bir süreçten sonra umut ediyoruz ki kırtasiye sektörü başta olmak üzere bütün iş yerleri kesintisiz bir şekilde bu yıl açık olur. Okulların kapanmaması en büyük temennimiz çünkü takdir edersiniz ki geçen yılda okulları bir ay açıp ondan sonra tamamen kapattılar. Biz ümit ediyoruz ki bu yıl böyle bir sorunla karşı karşıya gelmeyiz, sonuç itibari ile çalışanlarımız var, kiralarımız var, Van’da malum kiralar zaten yüksek, bunu karşılayabilmemiz için de bu yıl okulların kapanmamasını istiyoruz. Bu anlamda herkes üzerine düşen görevi inşallah yerine getirir. Aşılamalar yapılıyor, aşılamalar her ne kadar halk içerisinde ciddi anlamda yer edinemediyse de büyük çoğunlukta yapılmış durumda, bu anlamda müşterilerimizi bekliyoruz, herkes için bütün sektörler için hayırlı bir sezon olmasını diliyoruz” diye konuştu.