Avusturya'nın başkenti Viyana'nın şehir merkezinde ateş açıldığı ve olayda yaralananlar olduğu açıklandı. Viyana Emniyet Müdürlüğü, saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir saldırganın polis tarafından öldürüldüğünü ve aralarında polis memurlarının da olduğu ağır yaralılar bulunduğunu açıkladı.

Avusturya kamu yayıncısı ORF muhabiri, yedisi ağır olmak üzere en az 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

Viyana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırganların sayısının birden fazla olduğu ve uzun namlulu silahlar kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda altı noktanın hedef alındığı vurgulandı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, halen devam etmekte olduğunu ve geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

BÜYÜKELÇİ OZAN CEYHUN’DAN UYARI

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, saldırı sonrası ülkedeki Türkiye vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz!”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Viyana'da meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Onyıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir.”

Kaynak: NTV